Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Σε καλό δρόμο οι μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Ποντοκώμης...


Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία των μετεγκαταστάσεων Μαυροπηγής και Ποντοκώμης έκρυβε τελικά η χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου, του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Ανδρέα Λεούδη, των νέων Γενικών Δ/ντων της επιχείρησης, αλλά και των νομαρχών Κοζάνης Γιώργου Δακή και Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου. Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Αθανασόπουλος, «ήδη τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΗ απέστειλε στο ΥΠΕΧΩΔΕ τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πλέον, προχωράμε με γοργούς ρυθμούς.
Ελπίζουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ να στείλει τη ΜΠΕ σύντομα στη Νομαρχία και στους Δήμους και αυτοί με τη σειρά τους να ενεργήσουν άμεσα και πιστεύουμε πως εντός διαστήματος 4-5 μηνών η ΔΕΗ μπορεί να προκηρύξει τη μονάδα». Παράλληλα, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις πολύ-αναμενόμενες προσλήψεις προσωπικού στους σταθμούς παραγωγής, η οποία θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην τοπική κοινωνία και στην ίδια τη ΔΕΗ στο θέμα του προσωπικού. Όπως έγινε γνωστό, 1632 από τις 2035 θέσεις βρίσκονται στον ΑΣΕΠ για έλεγχο, ενώ υπήρξε και συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και Υπουργείου Απασχόλησης και ΟΑΕΔ για προσλήψεις μέσω Stage.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «συζητήσαμε για θέματα που έχουν σχέση με χρονοδιαγράμματα για τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, παρουσιάσαμε το που έχουμε φτάσει και τι θα πρέπει να κάνει η ΔΕΗ. Τα πράγματα κυλούν με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν όσον αφορά στις μετεγκαταστάσεις. Συζητήσαμε για την υποχρέωση της ΔΕΗ για ΜΠΕ και οι απαντήσεις είναι θετικές, γιατί στο μεν ορυχείο Μαυροπηγής έχει κλείσει η διαδικασία, ενώ το δεύτερο ζήτημα είναι στη διαδικασία ελέγχου του ΥΠΕΧΩΔΕ».
Τέλος, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό γεγονός η κατάθεση συνολικής ΜΠΕ για τη μονάδα της Πτολεμαϊδας, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας, μια ουσιαστική μας απαίτηση, ενώ υποστήριξε πως ο χρόνος έγκρισης της διαβούλευσης για τη ΜΠΕ θα είναι μεταξύ 3-4 μηνών.

Πηγή:Τα Νέα της Πτολεμαϊδας-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ

2 σχόλια:

Mavromatidis Dimitrios είπε...

Δέστε την πραγματικότητα...
http://energeiakozani.blogspot.com/2009/09/mpe-pontokomi-mavropigi.html
Το εάν προχωρούν πιο γρήγορα θα το δούμε. Γίνται μόνο με νομοθετική ρύθμιση. Για την οποία ο Αθανασόπουλος δεν απάντησε σε ερωτηση μου.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ περιμένουμε 25 χρόνια, με ανεργία και με εντολή ΣΗΜΙΤΗ ξύλο απο τα ΜΑΤ γιατί ζητούσαμε εργασία και μετεγκατάσταση
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις!

 
back to top