Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Red Ribbon Tanghe River Park in China...

Ήπιας αρχιτεκτονικής παρέμβασης φιλικής προς το περιβάλλον, σ΄ ένα πρώην σκουπιδότοπο ! Το αποτέλεσμα; Ένα καταπληκτικό αρχιτεκτονικό έργο.
Απολαύστε το!
Από τα σημαντικότερα και βραβευμένα αρχιτεκτονικά έργα περιβάλλοντος στην Κίνα είναι το Red Ribbon του Tanghe River Park. Το Πάρκο βρίσκεται στις παρυφές της εξελισσόμενης πόλης Qinguangdao, σ΄ένα ποταμίσιο διάδρομο.

Πριν η Turenscape αναλάβει τη διαμόρφωση, αυτό το έδαφος είχε ρυπανθεί με απορρίμματα και το σύστημα άρδευσης είχε εγκαταλειφθεί. Η Εταιρεία ήταν σε θέση να προστατέψει τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς, ενσωματώνοντας οικολογικές αρχές.




Δημιούργησαν μια κορδέλα από κόκκινο χάλυβα που τρέχει σε όλο το πάρκο, παράλληλα με τον ποταμό. Η «Κόκκινη Κορδέλα» είναι και λειτουργική και μοντέρνα, παρέχοντας άπλετο φως, πολλά καθίσματα και χώρο παιγνιδιού και περιπάτου.

Το κόκκινο είναι ανοιχτό και σε προσκαλεί, ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει τη χαρά και την ευημερία της Κίνας στη διατήρηση του περιβάλλοντος.Το Tanghe River Park κέρδισε το Βραβείο Τιμής Σχεδίου ASLA το 2007 και έλαβε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό.



Πηγή: http://apotypomata.blogspot.com
Για περισσότερα πατήστε εδώ

1 σχόλιο:

Z. είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Θα ξαναγυρίσω για περισσότερα...(ως απειλή ακούγεται αυτό!lol)

 
back to top