Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Συμφωνία για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης στον σταθμό Μελίτης...

Υπεγράφη χθες μεταξύ της ΔΕΗ και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης του Δήμου Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ), το Συμβόλαιο Παραχώρησης του Οικοπέδου στο χώρο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μελίτης, στο οποίο θα εγκατασταθεί το αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας. Η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης, ισχύος 70MWth, θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση των κατοίκων της Φλώρινας με τρόπο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Η θερμική ενέργεια θα παρέχεται από τη Μονάδα Ι του ΑΗΣ Μελίτης, η οποία είναι εξαρχής σχεδιασμένη για να παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Η κατασκευή του Έργου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2010.

Με την ολοκλήρωση του σχετικού έργου της τηλεθέρμανσης θα εξασφαλισθούν τα εξής οφέλη για την Τοπική Κοινωνία και το Περιβάλλον:

• Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου ντήζελ κατά 16.000 τόννους ετησίως στη Φλώρινα.

• Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 32.000 τόννους ετησίως.

• Μείωση των δαπανών θέρμανσης κατά περίπου 600 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό.

Τη σχετική Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Στέφανος Παπαναστασίου και εκ μέρους της ΔΕΗ ο γενικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και ασκών καθήκοντα γενικού διευθυντή Παραγωγής κ. Δημήτρης Λάππας.

Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής, έχει ήδη εγκαταστήσει με επιτυχία παρόμοια συστήματα τηλεθέρμανσης στις πόλεις τηςΚοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top