Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου : Απολογισμός για τη χθεσινή συγκέντρωση στην Μαυροπηγή…


Έχουμε κουραστεί να μαζευόμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, αντιπρόσωποι συλλόγων τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιποί προσκεκλημένοι και να ακούμε τα ίδια πράγματα, ότι δηλαδή η περιοχή πλέον δεν είναι βιώσιμη, η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί και ότι η φυγή κρίνεται απαραίτητη. Περισσότερο κουραστικό και εξοργιστικό μάλιστα, είναι να ακούμε τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν στήσει λυκοφιλιες μεταξύ τους για το “καλό” της περιοχής να εξιστορούν “εμπειρίες” και να παραδίδουν μαθήματα επιτυχούς επανάστασης, όταν οι ίδιοι εδώ και χρόνια με τις ενέργειες και τις επιλογές τους απέδειξαν ότι είναι πραγματικά αποτυχημένοι απέναντι στην κοινωνία, και ακόμα περισσότερο στα παιδιά τους. Δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα της μετριοκρατιας…
Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας, τα πράγματα είναι απλά, φτάνουν τα όμορφα λόγια και οι συγκινητικές διαλέξεις. Αύριο συντονισμένη δράση!! Αυτό τους φοβίζει, όταν όλη η περιοχή ενωμένη, θα βγει στο δρόμο για δυο μέρες να φωνάξει, να απαιτήσει να σταματήσει τη λειτουργία της επιχείρησης. Δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης απέναντι σε 7.000 ανθρώπους.
Είχαμε μια κουβέντα με αντιπρόσωπο του συνηγόρου του πολίτη την 02/06/2009 και μας μετέφερε ότι στη νότια Ελλάδα πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας στην περιοχή μας αλλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να “βολευτούμε”. Σταματήστε επιτέλους αυτό το δίλημμα ΔΕΗ η Ανεργία, δείξτε τους το πραγματικό πρόβλημα, εκείνο του καρκίνου που θερίζει και έχουμε μπει σε σειρά προτεραιότητας.
Φυσικά δεν θα αφήσω ασχολίαστο το ατυχές παράδειγμα του Κυρίου Νικολακακου συγκρίνοντας τις συνθήκες εργασίας στο Dubai και τη Ρουμανία με τη ΔΕΗ. Αν νομίζει πως θα δοξάζουμε τη ΔΕΗ για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν και τις αμοιβές των εργαζομένων, είναι αστείο και μόνο στη σκέψη. Να τον ενημερώσουμε απλά πως ένας συμβασιούχος βγάζει τη δουλειά 5 υπαλλήλων και δουλεύουν σε όλα τα πόστα και αντικείμενα ενώ οι μόνιμοι μόνο στον τομέα που έχουν προσληφθεί, οι συμβασιούχοι παίρνουν 660 ευρο και όχι τα τιτάνια νούμερα που αγγίζει ο δικός του μισθός και οι υπόλοιποι μόνιμοι εργαζόμενοι. Μπορεί να γνωρίζεις τι συμβαίνει κυρ’ Παναγιώτη στο Dubai και την Ρουμανία αλλά δεν γνωρίζεις τι συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση που κατά κάποιο τρόπο διοικείς.

Ανθρακωρύχος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την αντικειμενική άποψη του θέματος!!!

 
back to top