Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Μία εργάτρια νεκρή και 10 τραυματίες σε ατύχημα στην Κοζάνη...


Τριανταπεντάχρονη εργάτρια έχασε τη ζωή της, ενώ τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Κοζάνης, από διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας που σημειώθηκε στοο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων ζύμης «Αlfa», ιδιοκτησίας Αθ. Κουκουτάρη.
Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση βλάβης, μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, προκλήθηκε διαρροή αμμωνίας.
Η άτυχη εργάτρια δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο της διαρροής και έχασε τη ζωή της, από ασφυξία. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και αυτοκίνητα στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, ενώ το εργοστάσιο, που απασχολεί 100 περίπου άτομα, εκκενώθηκε.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα διενεργούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση της ημέρας
Για το εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη, που είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί και να πεθάνει μια 33χρονη εργαζόμενη αλλά να πάνε και άλλοι 16 στο νοσοκομείο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου προέβη σε δηλώσεις.
Σε αυτές δεν κατήγγειλε την επιχείρηση ονομαστικά.
Και πως να το κάνει αφού εκλέγεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, όπου η επιχείρηση στην μικρή κοινωνία της Κοζάνης διατηρεί πάντα πολιτικές άκρες.
Το κοινωνικό προσωπείο το φοράμε όποτε θέλουμε κ. Παπακωνσταντίνου;

 
back to top