Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ποινή-Καταδίκη της τοπικής κοινωνίας!...


Με μια απόφαση που ήδη προκαλεί πολλά σχόλια και αντιδράσεις, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε χθες το μεσημέρι ενόχους τους έξι κατοίκους του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, μέλη του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και για την Καταπολέμηση της Ανεργίας της περιοχής, οι οποίοι συνελήφθησαν το καλοκαίρι του 2008 και την περίοδο των καταλήψεων στην βόρεια πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου! Το δικαστήριο επέβαλε ποινή έξι μηνών με τριετή αναστολή και στους έξι κατηγορούμενους για , παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ επίσης αντιμετώπιζαν και τις κατηγορίες για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής και απλής σωματικής βλάβης Να σημειωθεί, πάντως, πως για την ίδια υπόθεση, στις αρχές του 2009 είχαν αθωωθεί, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης δυο κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στις καταλήψεις, ενώ αντίθετα για έναν τρίτο η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή, επίσης, αναστολή. Φυσικά, και οι έξι κάτοικοι που καταδικάστηκαν χθες σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή άσκησαν έφεση, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργου Πελεκούδα, Γιώργου Κετογλίδη και Γιώργου Μητλιάγκα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε, πάντως, την αντίδραση των ίδιων των κατηγορουμένων, αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, που έδωσαν το «παρών» χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και για την Καταπολέμηση της Ανεργίας της περιοχής Ηλίας Τεντσογλίδης τόνισε πως «δεν είναι καταδίκη των έξι κατοίκων της περιοχής μας, αλλά μια καταδίκη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, καταδίκη των εκλεγμένων φορέων και του Νομού Κοζάνης. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ο εισαγγελέας, ενώ εξάντλησε σε εμάς ολόκληρη την αυστηρότητά του, δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει καμία από τις πολλές μηνύσεις που υπάρχουν στο συρτάρι του κατά της ΔΕΗ και δεν έχει κινήσει καμία δικογραφία. Μας καταδικάζει όλους η απόφαση αυτή και αναμένουμε ακόμη χειρότερα το ερχόμενο φθινόπωρο, με τις υποθέσεις των αγωγών. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μας, καθώς και όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης…».
Να σημειωθεί πως ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατοίκων κατέθεσαν στη χθεσινή δίκη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγοι μετά τις 3 το μεσημέρι, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος, ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης, αλλά και ο δήμαρχος Ελλησπόντου Κώστας Σανίδης. Τέλος, παρόντες στα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Γιώργος Τοπαλίδης, αλλά και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κύρινας.

Πηγή: Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η «τυφλή δικαιοσύνη» που είναι και ήταν όλα αυτά τα χρόνια αμερόληπτη και όχι διαπλεκομενη .

Ανώνυμος είπε...

ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος, ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης, αλλά και ο δήμαρχος Ελλησπόντου Κώστας Σανίδης. Τέλος, παρόντες στα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Γιώργος Τοπαλίδης, αλλά και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κύρινας


ΓΙΑΤΙ μόνο ΑΥΤΟΙ οι εκπρόσωποι μας, παρέστησαν στο δικαστήριο???

ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ φαίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό ΕΝΟΧΟΙ, οι ΑΛΛΟΙ αισθάνονται ΑΘΩΟΙ, και δεν υπήρχε ΛΟΓΟΣ να βρίσκονται ΕΚΕΙ!!!

 
back to top