Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με το κοιλιακό πόνο...


Ο κοιλιακός πόνος, ένας από τους πιο κοινούς λόγους για τις επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων, ίσως σχετίζεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση δηλώνουν Καναδοί ερευνητές.
Ο δρ. Gilaad Kaplan του Πανεπιστημίου του Galgary, εξακρίβωσε ότι περισσότεροι από 95,000 ασθενείς παρουσιάστηκαν στα επείγοντα των νοσοκομείων στο Edmonton με αδιευκρίνιστους κοιλιακούς πόνους και στο τέλος πήραν εξιτήριο αφού δεν εντοπίστηκε καμία αιτία.
Η μελέτη επαναλήφθηκε σε 25,000 ασθενείς με συμπτώματα κοιλιακών πόνων σε ένα νοσοκομείο στο Μόντρεαλ.
Τα στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος για τη παρακολούθηση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Καναδά, χρησιμοποιήθηκαν για να καθορίσουν τα ωριαία επίπεδα του όζοντος, του διοξειδίου του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και του μονοξειδίου του άνθρακα.
Η μελέτη βρήκε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων που επισκέφθηκαν τα επείγοντα των νοσοκομείων με αδιευκρίνιστους κοιλιακούς πόνους ήταν γυναίκες, που στη πλειοψηφία τους ήταν μεταξύ 15 έως 24 χρόνων.
Οι νεαρές γυναίκες ήταν πιθανότερο να παρουσιάστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου στο Edmonton και στο Montreal με αδιευκρίνιστους κοιλιακούς πόνους, τις ημέρες που αυξηθήκαν οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ο Kaplan μαζί με τους άλλους επιστήμονες που συνέταξαν την εν λόγω μελέτη δηλώνουν, ότι οι νεαρότερες γυναίκες είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και διατρέχουν αυξανόμενο κίνδυνο για τη δυσλειτουργία των εντέρων.

Πηγή: Econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top