Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ικανοποίηση στους φορείς-Αναμονή για τους κατοίκους!...

Ιδιαίτερα κρίσιμοι θα είναι οι αμέσως επόμενοι μήνες για το μείζον ζήτημα μετεγκατάστασης της Ακρινής, όπως διεφάνη μετά και την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζιδάκη, εκπροσώπων φορέων της περιοχής, αλλά και μελών του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων της Ακρινής. Από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κανένα νεότερο στοιχείο, αλλά επιβεβαιώθηκε πως πλέον θα εξεταστεί αναλυτικά η δυνατότητα μετεγκατάστασης ή μετακίνησης του οικισμού, κάτι που εξαρτάται, πάντως, από πολλές προϋποθέσειςΗ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Παπαδόπουλου και με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη και Αλέκου Αθανασιάδη, του νομάρχη Γιώργου Δακή, καθώς και του δημάρχου Ελλησπόντου Κώστα Σανίδη. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος (με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη) τόνισε ότι «έγινε ακριβώς το αναμενόμενο και επιβεβαιώθηκε ότι ξεκινάμε, επιτέλους, το διάλογο για τη μετεγκατάσταση ή μετακίνηση, και αυτό διότι είναι ανοιχτό το πεδίο των προτάσεων, που θα εξεταστεί σε επόμενη συνάντηση, η οποία θα γίνει στις αρχές Φθινοπώρου, όπου και θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες προτάσεις από την ΑΝΚΟ Α.Ε., σχετικά με την καλύτερη δυνατή και εφικτή λύση για τους κατοίκους και την Πολιτεία. Στόχος μας να δοθεί μια λύση, η οποία θα είναι η καλύτερη δυνατή για τους κατοίκους, αλλά και εφικτή».
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, σημείωσε ότι «ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο ίδιος εδώ για να έχει μια επιτόπια γνώση του προβλήματος και συμφωνήσαμε να επεξεργαστούμε μια σειρά στοιχείων τα οποία θα υποβάλλουμε στο Υπουργείο, για να αξιολογηθούν και να δούμε μέσα από ποιες δράσεις υπάρχει δυνατότητα να ληφθεί η απόφαση για τη μετακίνηση των κατοίκων. Είναι σαφές πως πρόκειται για πολιτική απόφαση, γιατί με την κείμενη νομοθεσία υπάρχει κενό για αντίστοιχες περιπτώσεις. Και προσωπικά εγώ, αλλά και η Ν.Α. το θέμα της Ακρινής το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πιστεύω πως, όπως με την επιμονή και τη στόχευσή μας πετύχαμε τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής, αλλά και την ψήφιση για τον νέο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, με την ίδια διαδικασία πιστεύω πως θα πετύχουμε θετικά αποτελέσματα και για την Ακρινή».
Μιλώντας, πάντως, χθες στον «Πρωινό Λόγο», το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής Κώστας Πουτακίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «μας είπαν πως θα δούμε την οικονομοτεχνική μελέτη και το κόστος της μετεγκατάστασης και ότι, αφού τα δουν όλα, τότε το Υπουργείο Ανάπτυξης, από κοινού με τη ΔΕΗ, θα εξετάσουν το ζήτημα. Και, αφού θα γίνουν πρώτα όλα αυτά, τότε θα ψηφίσουν την τροπολογία, μέσα στο φθινόπωρο», με τον ίδιο να εκφράζει τον προβληματισμό του για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top