Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Τριήμερες καταλήψεις στους ταινιοδρόμους Ακρινής...


Σε τριήμερες καταλήψεις των ταινιοδρόμων της ΔΕΗ στον χώρο της διασταύρωσης των οδών Κλείτου - Ακρινής, πρόκειται να προχωρήσουν οι κάτοικοι της Ακρινής. Η ομόφωνη απόφαση για καταλήψεις πάρθηκε έπειτα από πρόταση του προέδρου του συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής Κώστα Πουτακίδη, που έγινε δεκτή στο τελευταίο Δ.Σ. του συλλόγου, που έγινε τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Η κινητοποίηση των κατοίκων θα ξεκινήσει την αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ. και θα διαρκέσει τρεις μέρες, μέχρι και την Κυριακή. Με κύρια αιτήματα την άμεση τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων και πρώτιστο στόχο την μετεγκατάσταση του χωριού, οι κάτοικοι δηλώνουν και φέτος πιστοί στο «ραντεβού» τους και προχωρούν στην τριήμερη αυτή κατάληψη.
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά στον «Π.Λ.» το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κώστας Πουτακίδης «Και πέρυσι τέτοιον καιρό εδώ ήμασταν και φέτος ένα χρόνο μετά προχωρούμε πάλι σε καταλήψεις γιατί δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και τα προβλήματα παραμένουν». Ο κ. Πουτακίδης δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ο χρόνος της κατάληψης ήταν προγραμματισμένος, αφού και πέρυσι οι κινητοποιήσεις έγιναν την ίδια εποχή (Μάιο και Ιούνιο), λέγοντας μάλιστα πως «η κινητοποίηση θα γινόντανε ούτως ή άλλος ανεξάρτητα από τις πολιτικές συγκυρίες».
Οι κινητοποιήσεις έχoουν αποφασιστεί να διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, αλλά όπως ο κ. Πουταχίδης επισημαίνει, στον χώρο της κατάληψης θα γίνει εκ νέου Δ.Σ. για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί πέραν των τριών ημερών ή όχι. Ο ίδιος είπε πως «ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αρκετή συμμετοχή», ενώ παράλληλα τόνισε πως «δεν πάμε στην κινητοποίηση μόνο για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη ΔΕΗ» και ότι ο χώρος των κινητοποιήσεων έχει και άλλη σημασία: «Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων από τη ΔΕΗ, έχουμε πάει στην Επιθεώρηση Μεταλλείων, ενώ έχουμε κάνει και καταγγελία στη ΔΕΗ γιατί δεν σέβεται τους νόμους και δεν κρατάει τις αποστάσεις από τον επαρχιακό δρόμο και τις σταβλικές εγκαταστάσεις, που πρέπει να είναι στα 250 μέτρα».
Ο ίδιος επεσήμανε τέλος, ότι «εμείς σαν κάτοικοι της Ακρινής θέλουμε μέχρι να παρθεί απόφαση για μετεγκατάσταση του χωριού μας, να τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι από πλευράς ΔΕΗ» καθώς και ότι «δεν κατεβαίνουμε σε καταλήψεις μόνο για να κατέβουμε…».

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Β.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top