Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Δηλώσεις του Δημάρχου Δημητρίου Υψηλάντη για την μονάδα...

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΔΕΗ, τονίζοντας παράλληλα, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» και την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος αναφέρεται πως «με τη δημοπράτηση του νέου Α.Η.Σ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, δικαιώνεται. Επιτέλους ξεκινά η διαδικασία απόσυρσης του ρυπογόνου ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ που με τους ρύπους του «έπνιγε» την περιοχή μας για δεκαετίες. Η δημοπράτηση αποτελεί και προσωπική δικαίωση του Δημάρχου Κυριάκου Μιχαηλίδη γιατί χρόνια τώρα το ζητάει δημόσια και το έχει καταθέσει ως πρόταση τόσο στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. όσο και στο Σύμφωνο Συνεργασίας και Συνύπαρξης Δ.Ε.Η. και Τοπικής Κοινωνίας. Αποτελεί δικαίωση για όλο το Δημοτικό Συμβουλίου Δημητρίου Υψηλάντη, τους Συλλόγους Περιβάλλοντας και τους φορείς που σύσσωμα εργάστηκαν για το σκοπό αυτό. Είναι ιστορική η απόφαση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της Κυβέρνησης και σηματοδοτεί εξελίξεις θετικές για τον τόπο μας οι οποίες θα επιταχύνουν και τη διαδικασία μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης, γιατί η δημιουργία του νέου σταθμού είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Έρχονται καλύτερες μέρες για τους κατοίκους του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής».

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Να υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο Υψηλάντη πως οι Σύλλογοι περιβάλλοντος του δήμου δεν είχαν ως σκοπό την δημιουργία του εργοστασίου, άλλα την εξασφάλιση καλύτερων καθημερινών περιβαλλοντικών συνθηκών για τους πολίτες του δήμου. Αν δεν είναι σε θέση να τους παρέχει η (Δ)ΕΗ Α.Ε τότε το μόνο που απομένει είναι η μετεγκατάσταση των οικισμών χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο αγώνας για καλύτερες περιβαλλοντικά μέρες σταμάτα. Για εμάς τους Συλλόγους δικαίωση θα αποτελέσει η πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και των νόμων γενικότερα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν συντασόμαστε με την ανακοίνωση του Δημάρχου Δημητρίου Υψηλάντη...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού με δόντια και νύχια τον κρατούσαν τόσα χρονιά στην θέσει του .για αυτήν την ανακοίνωση ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, για την σοβαρή δουλειά που κάνετε, γνωρίζετε γιατί δημιουργήθηκε ο σύλλογος σας και ποιός πρέπει να είναι ο σκοπός του αγώνα σας.

Δυστυχώς όλοι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο της εργασίας τους!!!
Αυτό είναι το πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Και πρέπει να δείξουν με τις πράξεις τους, για να δώσουν σ΄όλους το παράδειγμα (για την αρμοδιότητα τους), πρώτα, απο κάθε θέση οι ΕΠΡΟΣΩΠΟΙ μας.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκαθάρισαν τα πράγματα πια παιδιά. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε

 
back to top