Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Κυνήγι θησαυρού...


To Κυνήγι Θησαυρού είναι μια ερευνητική ταινία για την υπόθεση της μεταλλουργίας χρυσού στην Βόρεια Χαλκιδική. Αφιέρωμένο στους κατοίκους της Ολυμπιάδας που με τον πολύχρονο αγώνα τους κατάφεραν αυτό, που φαινόταν αδύνατο.
Με την ελπίδα, οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς και των γύρω περιοχών να καταφέρουν το ίδιο.
Η ερευνητική αυτή ταινία είναι το αποτέλεσμα μιας αυτοοργανωμένης προσπάθειας που στηρίχθηκε οικονομικά με αυτοχρηματοδότηση και δεν έχει πίσω της “πλάτες” κανενός χορηγού, εταιρείας κ.λ.π.
Κίνητρο για την πραγματοποίησή της, δεν ήταν κανενός είδους οικονομικό όφελος, αλλά το ενδιαφέρον μας για το ζήτημα και η διάθεση να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας.
Το αποτέλεσμα της ισότιμης συνεργασίας μας δεν πωλείται και θα διακινηθεί χωρίς αντίτιμο, χέρι με χέρι, μέσα από δίκτυα που θα δημιουργηθούν από την άμεση επαφή, όπου το εμπόρευμα δεν έχει θέση.
“Θησαυρός” είναι η μνήμη, η συλλογικότητα, το πάθος, η δύναμη και η αξιοπρέπεια των γυναικών και αντρών κάθε ηλικίας, που με τους αγώνες τους εμπλουτίζουν αυτή τη στρογγυλή γή. “Θησαυρός” είναι η αντίσταση σε αυτό το παράλογο σύστημα, που υποβαθμίζει οικτρά τον πλανήτη και τις ζωές όσων τον κατοικούμε. Η ταινία υπάρχει στο http://video.google.com/videoplay?docid=2826516547295546024, απ’όπου μπορείτε και να την κατεβάσετε.

Μαρία Καδόγλου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top