Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σύγχρονοι ξεριζωμοί...

Σήμερα 19 Μαΐου 2009 τιμούμε την μνήμη 353.000 Ποντίων που σφαγιάσθηκαν αδυσώπητα και με πρωτοφανή αγριότητα από το Τούρκικο Κεμαλικό κράτος, υποχρεώνοντας και κυνηγώντας άγρια τους προγόνους μας στην μητέρα πατρίδα την Ελλάδα, ώστε να κάνουν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ
«Σήμερα 19 Μαΐου 2009 εμείς οι απόγονοι όλων αυτών που την μνήμη τους τιμούμε, βιώνουμε τον <<σύγχρονο ξεριζωμό>> .
-Βιώνουμε μια νέα μορφή γενοκτονίας αυτή τη φορά όχι από Τούρκους αλλά δυστυχώς από τους ίδιους τους συμπατριώτες μας.
-Βιώνουμε τον σύγχρονο ξεριζωμό από τον Αγά της περιοχής μας την (Δ).Ε.Η. Α.Ε. πολλές φορές με την ανοχή του επίσημου κράτους.
Με το έτσι θέλω πήραν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο αυτού του τόπου (λιγνίτης) προσφέροντας φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους Έλληνες πολίτες καταστρέφοντας το περιβάλλον της περιοχής και στερώντας μας την ανάπτυξη του τόπου. Υποβάθμισαν την περιοχή δημιουργώντας μόνο θέσεις ανεργίας και τρομερή αύξηση νοσημάτων σε όλες της ηλικίες.
Οι απόγονοι αυτών που την μνήμη τους σήμερα τιμούμε είναι αναγκασμένοι να αντιδράσουν και να αντισταθούν στο κράτος τρομοκρατίας που με ΜΑΤ και εισαγγελικές παρεμβάσεις προσπαθεί για άλλη μια φορά να καταπνίξει την αντίδραση και να διαλύσει τον δίκαιο αγώνα μας.
-Δεν θα επιτρέψουμε να μας αναγκάσουν να γίνουμε πάλι πρόσφυγες.
-Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μας.»

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ

syllogosanergon.blogspot.com
syllogosanergon@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top