Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η Ποντοκώμη σήμερα 19/05/2009...




ProtoMerosEdo

Ypoloipo

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια καταδίκη για την Ελλάδα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/05/2009

Άλλη μια καμπάνα αναμένεται να “ακουστεί” την Τρίτη 19 Μαΐου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι το ΥΠΕΧΩΔΕ, ως συνήθως, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την υποχρέωση να ενσωματώσει στο εθνικό Δίκαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2007 τη σημαντική Οδηγία γιά την περιβαλλοντική ευθύνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προσφυγή της τον περασμένο Αύγουστο “ζήτησε από το ΔΕΚ να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα, μη θεσπίζοντας τις απαραίτητες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις, προς συμμόρφωση με την Οδηγία 2004/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς ή, εν πάση περιπτώσει, μη ανακοινώνοντας τις εν λόγω διατάξεις στην Επιτροπή, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της Οδηγίας αυτής. Η προθεσμία για τη μεταφορά της Οδηγίας 2004/35/ΕΚ στο εσωτερικό Δίκαιο έληξε στις 30 Απριλίου 2007”.

Παρά ταύτα, το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, πριν ακόμη κατατεθεί προς έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πριν λάβει τις υπογραφές των συναρμοδίων υπουργών, συνοδεία πανηγυρικής δήλωσης του υπουργού Γ. Σουφλιά, απόλυτα παραπλανητικής όμως. Αντιγράφουμε: “Με την ενσωμάτωση στο εθνικό μας Δίκαιο της κοινοτικής Οδηγίας 2004/35 για την περιβαλλοντική ευθύνη κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η οδηγία αυτή είναι η 35η Οδηγία για το περιβάλλον που ενσωματώνουμε στο εθνικό μας Δίκαιο τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Πρόκειται για ένα τεράστιο και επίπονο νομοθετικό έργο που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να εκσυγχρονιστεί πλήρως και να γίνει αυστηρότερη η περιβαλλοντική νομοθεσία μας και να εναρμονιστεί απόλυτα με το κοινοτικό Δίκαιο”.

 
back to top