Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επισημάνσεις...


Αυτές τις μέρες, κάτοικοι του Ελλησπόντου, περνώντας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ο δρόμος τους είναι άλλωστε, αισθάνθηκαν έντονη μυρωδιά πετρελαίου και είδαν κάποιους ανθρώπους εκεί με αντλίες και συναφή να εργάζονται πυρετωδώς.
Ρε συ, λέει ο ένας, μπας και βρήκαν φλέβα και βγάζουν πετρέλαιο! Τι λες ρε, του απαντάει ο άλλος. Αυτά γίνονταν μόνο στο Φαρ Ουέστ! Εκεί όπου κι αν χτυπούσες έβγαζες πετρέλαιο! Αν τώρα βγάλουν αυτοί εδώ, τότε σώθηκε η περιοχή. Αντί για γεωτρήσεις νερού, τότε όλοι θα έχουμε γεωτρήσεις πετρελαίου! Το όνειρο όμως δεν κράτησε πολύ. Τελικά υπήρχε πετρέλαιο, αλλά ήταν από διαρροή αγωγού του ΑΗΣ! Όλα τα είχε η Μαριορή, τέφρα, σκόνη, ρύπανση, ήρθε και η διαρροή σαν κερασάκι στην τούρτα.
Τελευταία πολλά ατυχή, ατυχήματα συμβαίνουν στους ΑΗΣ. Φωτιά σε καλώδια στην Καρδιά, όπου τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, φωτιά σε πυκνωτή στην Πτολεμαίδα, διαρροή πετρελαίου στον Άγιο. Κι άντε μικρό το κακό για τις οικονομικές ζημιές της επιχείρησης. Αυτές θα καλυφθούν με τις περικοπές των εργαζομένων (του κατώτερου προσωπικού). Μικρό όμως το κακό για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων.

Υ.Γ Για ένα βαρέλι πετρέλαιο στην Καρδιά, έγινε Επιτροπή Εξέτασης Συμβάντος. Για τα 200 βαρέλια στον Άγιο τι θα γίνει!

Του Πασχάλη Τσολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top