Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Δράση Πρώτη: "Σκουπίδια Τέλος"...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 29/3/2009 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας δράση. Μαζεύτηκαν αρκετοί πολίτες και κυρίως αρκετά παιδιά για να μαζέψουμε τα ουκ ολίγα σκουπίδια που δυστυχώς έχουν κατακλείσει την περιοχή κοντά στο μοντελοδρόμιο Μαυροδενδριου. Δυστυχώς τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει εκεί, μια πολύ άσχημη εικόνα. Οφείλει κάθε ένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ώστε να πάψει να υφίσταται αυτή η εικόνα η οποία δεν τιμά κανένα μας.
Κάθε κοινωνία δείχνει το επίπεδο της και από το πώς διαχειρίζεται τα απορρίμματα της. Πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός πως η διαχείριση των δικών μας σκουπιδιών δείχνει εικόνα μιας κοινωνίας που δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις. Ελπίζουμε πως σύντομα θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που θα σταματήσει αυτό το προσβλητικό για την κοινωνία μας φαινόμενο.
Το σημαντικότερο όμως είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, που λέει πως μπορούμε να πετάμε το οτιδήποτε οπουδήποτε, φτάνει να μην είναι έξω από την πόρτα μας.
Το ποιο ευχάριστο σήμερα, ήταν η παρουσία αλλά κυρίως ο ενθουσιασμός των παιδιών. Αυτό μας δίνει την ελπίδα πως η επόμενη γενιά θα καταφέρει να προστατέψει το περιβάλλον που εμείς με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούμε να καταστρέψουμε.
Αυτό το φαινόμενο με τα σκουπίδια στο χωριό πρέπει να αλλάξει. Αν πιστεύουμε πως είμαστε μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να πάψουμε να κρύβουμε σκουπίδια κάτω από το χάλι.
Εμείς δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα.

Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου.
30/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top