Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η ΔΕΗ για τι διαρροή πετρελαίου στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου...

Ο Πρόεδρος & ΔΝΣ της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Τάκης Αθανασόπουλος πραγματοποίησε χθες, 22.03.09, συνοδευόμενος από ανώτατα στελέχη επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση για το πρόσφατο περιστατικό της διαρροής πετρελαίου τύπου diesel, στις εγκαταστάσεις του και για τις ενέργειες αντιμετώπισης του συμβάντος.Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σχετική παρουσίαση από το Διευθυντή του Σταθμού, καθώς και από τις δύο εξειδικευμένες εταιρίες σε θέματα αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών, οι οποίες κλήθηκαν προκειμένου να συνδράμουν το έργο της ΔΕΗ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η διαρροή την Παρασκευή 6.3.09, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:
-Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Σταθμού και απομόνωσε τη διαρροή
-Το πετρέλαιο τύπου diesel συγκρατήθηκε εντός των εγκαταστάσεων του Σταθμού, στα ειδικά γι' αυτό το σκοπό συστήματα της Μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, τα οποία είναι μόνιμα σε λειτουργία
- Κλήθηκαν άμεσα δύο εξειδικευμένες εταιρίες που συνέδραμαν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του συμβάντος
-Τοποθετήθηκαν προληπτικά, πλωτά και απορροφητικά φράγματα στην έξοδο του Σταθμού
-Καθόλη τη διάρκεια των εργασιών αντιμετώπισης έγιναν δειγματοληψίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο εξωτερικό, σε πιστοποιημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριο εξειδικευμένων αναλύσεων. Στα πρώτα δείγματα που αναλύθηκαν δεν ανιχνεύθηκαν στοιχεία πετρελαιοειδών. Όλα τα αποτελέσματα των ερευνών είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών.

Στη συνέχεια ο κ. Τ. Αθανασόπουλος πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του σταθμού, καθώς επίσης και στο σημείο εξόδου του επεξεργασμένου νερού από το Σταθμό.
Ο Πρόεδρος & Διευθλυνων Σύμβουλος της ΔΕΗ εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλες τις ενέργειες και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Παρόλα αυτά και εν αναμονή του συνόλου των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος πρότεινε την από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από έγκριτους επιστημονικούς και κρατικούς φορείς. Έργο της Επιστημονικής Επιτροπής θα είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, η διαπίστωση τυχόν επιπτώσεων από τη διαρροή, εάν έχουν υπάρξει και η αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του επεξεργασμένου νερού που διαθέτει ο ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου.
Η ΔΕΗ Α.Ε., στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της πολιτικής, υπογραμμίζει ότι κύριο μέλημά της είναι η δημιουργία και διατήρηση μιας ανοιχτής και δημιουργικής σχέσης εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και το ευρύ κοινό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάκης πάλι μπλα μπλα …

 
back to top