Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 9 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, κάθονται σήμερα εννέα κάτοικοι της περιοχής Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις των ταινιοδρόμων της ΔΕΗ, στις 2 Ιουνίου 2008.
Η δίκη είναι εξ' αναβολής, μάλιστα αναβλήθηκε δύο φορές στο παρελθόν, καθώς τη δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να παραστεί ο συνήγορος των διωκόμενων κατοίκων, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν σήμερα στις 9 π.μ. συγκέντρωση συμπαράστασης στους συμπολίτες τους που δικάζονται, επειδή αγωνίζονται για τα αυτονόητα, δηλαδή για καθαρό περιβάλλον και για προσλήψεις στη ΔΕΗ.
Κάλεσμα στους κατοίκους και στους φορείς απευθύνει ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. Ο σύλλογος στην ανακοίνωση-πρόσκληση επισημαίνει: «Οι ηθικοί αυτουργοί των κινητοποιήσεών μας (κράτος-ΔΕΗ) πρέπει να καταλάβουν ότι με δίκες-παρωδία δεν μπορούν να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής.
Αφού πρώτα λογοδοτήσουν αυτοί για την αδιαφορία τους και για τα πρόσφατα εγκλήματά τους (διαρροή πετρελαίου στις 6/3/2009 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, υπέρβαση ρύπων στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στη 1/3/2009), τότε και οι κάτοικοι ίσως να έχουν λόγο να απολογηθούν».
Τέλος στη σιωπή, στην απραξία, στην αδιαφορία, τονίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου και καλεί τον κόσμο έξω από τα δικαστήρια σήμερα στις 9 το πρωί.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμέος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top