Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας κατέγραψαν τα μέλη κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη...

Τα προβλήματα και τους φόβους των κατοίκων, που ζουν σε απόσταση «αναπνοής» από το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, κατέγραψε κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη, κατά τη διάρκεια περιοδείας των μελών του σε οικισμούς της Πτολεμαίδας και της Κοζάνης.
Η βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη στον κύκλο ποιότητα ζωής, Χρύσα Χατζή, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στη συνάντηση με τους κατοίκους, επισημάνθηκε η ανάγκη για τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τη ΔΕΗ και τους εργολάβους.
«Οι οικισμοί προϋπήρχαν και οι κάτοικοι βλέπουν πλέον τον ζωτικό τους χώρο να συρρικνώνεται. Πέρα από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, που είναι ορατή, οι πολίτες διαμαρτύρονται και για τη μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων», δήλωσε η κ.Χατζή.
Εξάλλου, με μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαίδας, που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες διαβίωσης, συναντήθηκαν τα μέλη άλλου κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top