Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Εμπαιγμός της ΔΕΗ σε κατοίκους της Μαυροπηγής

Εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΗ Α.Ε. απέστειλαν κάτοικοι της Μαυροπηγής, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα παραδώσουν τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις τους για τις ανάγκες επέκτασης του διπλανού ορυχείου, καθότι η επιχείρηση δεν φάνηκε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καθιστούν σαφές ότι όχι μόνο θα αρνηθούν την παραχώρηση των ιδιοκτησιών τους, αλλά θα τις προστατεύσουν με όλα τα μέσα που τους παρέχουν το σύνταγμα και οι νόμοι. Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για καταπάτηση ορισμένων ιδιοκτησιών από πλευράς της επιχείρησης.
Στο εξώδικο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες στη ΔΕΗ Α.Ε. και συνυπογράφεται από 15 ιδιοκτήτες αγροτικών τεμαχίων-μεταξύ αυτών και του προέδρου του Τ.Σ. Μαυροπηγής Σπύρου Μήτρου- αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2006 και ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών – τεύχος αναγκαστικών και πολεοδομικών θεμάτων – κηρύχθηκαν σε απαλλοτρίωση τα αγροτεμάχια τους για να καθοριστούν ύστερα από ένα εξάμηνο περίπου οι προσωρινές τιμές μονάδας μαζί με τα παραρτήματα εντός αυτών. Δύο χρόνια αργότερα η επιχείρηση επέδωσε εξώδικες ανακοινώσεις στις οποίες ψευδώς – όπως υποστηρίζεται στο εξώδικο των 15 – αναφέρεται ότι έχει παρακαταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γραμμάτια σύστασης παρακαταθήκης, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να παραδώσουν τις ιδιοκτησίες τους.
Τα αγροτεμάχια αυτά βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου τα εκσκαπτικά μηχανήματα συνεχίζουν τις εργασίες επέκτασης του Ορυχείου Μαυροπηγής και εάν οι 15 ιδιοκτήτες επιμείνουν τότε πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλημα με την επέκταση του Ορυχείου. Τα ποσά που καλείται να καταβάλλει η ΔΕΗ κυμαίνονται από 15 χιλιάδες ευρώ μέχρι 230 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λιγνιτης υπαρχει ????

 
back to top