Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Πρόστιμο 40.000 ευρώ από τη νομαρχία Κοζάνης στη ΔΕΗ...

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε η νομαρχία Κοζάνης στη ΔΕΗ γιατί προχώρησε χωρίς την απαιτούμενη έγκριση στην κοπή δέντρων στο δάσος Μαυροπηγής προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Πτολεμαϊδας.
Όπως επισήμανε ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, η ΔΕΗ είχε ζητήσει εδώ και καιρό από τη νομαρχία να εκδοθεί απόφαση - έγκριση που να της δίνει τη δυνατότητα επέμβασης στο δάσος, ώστε από την εκμετάλλευση του εδάφους να τροφοδοτείται με λιγνίτη ο ατμοηλεκτρικός σταθμός της Πτολεμαϊδας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νομάρχη, η διαδικασία αυτή προβλέπει την έκδοση της σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαϊδας. Η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο με την προϋπόθεση η ΔΕΗ να δενδροφυτεύσει έκταση πενταπλάσια από εκείνη του δάσους της Μαυροπηγής. Προτού όμως φτάσει η απόφαση στη νομαρχία, γνωμοδοτήσει ο νομάρχης και δοθεί η νόμιμη έγκριση, η εταιρεία προχώρησε σε εργασίες στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της μονάδας περιβάλλοντος και μεταλλευτικής υποστήριξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Ζαραφίδης, επισημαίνει πως η ΔΕΗ θα υποβάλλει ένσταση προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την επιβολή του προστίμου καθώς, όπως σημειώνει, η τοπική κοινωνία της Πτολεμαϊδας αποφάσισε να συναινέσει. Κάνει εξάλλου λόγο για κωλυσιεργία υπηρεσιών και διαδικασιών, που, όπως αναφέρει, έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του ορυχείου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha ine fenete to proto pou tha ispraksi .....ti ehi apogini ekino to megalo tou Souflia ipsous 600.000 o spartakos to efage ha ha ha

Ανώνυμος είπε...

Τα 40.000 ευρώ, ο νομάρχης θα τα διαθέσει για τους κατοίκους της Μαυροπηγής, που πλήττονται ή θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τουλάχιστον γιά τούς ανέργους των άπορων οικογενειών της Μαυροπηγής???
Ο δήμαρχος της Πτολεμαϊδας,την πενταπλάσια δενδροφύτευση,που ζήτησε απο την ΔΕΗ, θα την κάνει στην τοποθεσία που πρότεινε για μετεγκατάσταση των δύο οικισμών (Μαυροπηγής - Κομάνου),τελείωσαν οι άλλες υποδομές?
Επειδή, πέρασαν οι εποχές, που στα πανηγύρια του κάθε χωριού, έτρεχαν οι κάτοικοι να δουν, τον "γύφτο με την μαΪμού και το ντέφι" άς απαντήσουν με λόγια και αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας.

Ανώνυμος είπε...

gia na min ksehniomaste apo kati sksipnakides edohttp://pontokomicom.blogspot.com/2008/12/blog-post_3306.html

 
back to top