Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας...


Πρωτοβουλία σε πανελλαδική κλίμακα για το Περιβάλλον αναλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) με το γενικό τίτλο "SMS of Youth 2009 - Δράσεις για το περιβάλλον".
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Γιώργος Στασινός, είναι η πρώτη προσπάθεια του ΕΣΥΝ (στο οποίο συμμετέχουν όλες οι πολιτικές νεολαίες πλην της ΚΝΕ και τα τοπικά συμβούλια νέων) για μια πρωτοβουλία τέτοιου βεληνεκούς και τέτοιας μαζικότητας, αφού θα λάβουν μέρος 1.040 δήμοι, 840 τοπικά συμβούλια νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιμελητήρια, ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Τα "SMS of Youth 2009 - Δράσεις για το περιβάλλον" έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη σπουδαιότητα θεμάτων όπως αυτό της διαχείρισης του νερού και της ανακύκλωσης και να προβάλλουν στοχευμένες τοπικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες, μέσα από πρωτότυπους και δημοφιλείς για τους νέους της χώρας τρόπους.
Βασική μέριμνα του EΣΥΝ κατά τον κ. Στασινό είναι η συγκεκριμένη προσπάθεια να αποτελέσει το όχημα για την ανάπτυξη συνεργασιών με ομάδες νέων και όχι μόνο, τώρα και στο μέλλον, αλλά και να δημιουργήσει αμοιβαίες επωφελείς δραστηριότητες, οι οποίες θα συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας εμπειριών και ιδεών μεταξύ των νέων και των επιχειρήσεων μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά SMS Νεολαίας, ένα σε κάθε διοικητική περιφέρεια, καθώς και ένα σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα.
Το ΕΣΥΝ πιστεύει ότι στο πλαίσιο των περιφερειακών SMS Νεολαίας 2009 η νέα τεχνολογία, δηλαδή το Διαδίκτυο (sites και blocks) η κινητή τηλεφωνία (sms και mms) και ο ψηφιακός κινηματογράφος στα χέρια των χρηστών, των νέων όλης της χώρας, θα αποτελέσουν το καλύτερο και αποδοτικότερο εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση, τη μείωση της σπατάλης του νερού και την ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα, σε κάθε περιφέρεια μέσω του site της δράσης SMS of Youth θα πραγματοποιηθούν:

- διαγωνισμός βίντεο για το περιβάλλον από σχολεία της κάθε περιφέρειας.
- διαγωνισμός sms για το περιβάλλον απ' όλους τους νέους της κάθε περιφέρειας
- φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης
- απονομή βραβείων των sms νεολαίας 2009 για το περιβάλλον που θα γίνουν σε κεντρικό επίπεδο
- συναυλία για το περιβάλλον για περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2009 σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top