Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ανοιχτή επιστολή προς τη ΔΕΗ απο τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου...


Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο οι ταινιόδρομοι από και προς τα ορυχεία και το εργοστάσιο του Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς καμία προστατευτική κάλυψη, με αποτέλεσμα όταν φυσάει έστω και λίγο να μαυρίζει το τοπίο σε όλη την περιοχή;
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους και τις δικές σας δεσμεύσεις οι συγκεκριμένοι ταινιόδρομοι θα έπρεπε ήδη να έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα με προστατευτικά μέσα, έτσι ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για την αποφυγή τέτοιου είδους φαινομένων.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε επίσης το λόγο για τον οποίο ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες κάλυψης των ταινιόδρομων, παράλληλα με την περίοδο των καταλήψεων και με την έκταση που πήραν το Μάιο του 2008, ξαφνικά και αφού σταμάτησαν οι καταλήψεις να σταμάτησαν, οι συγκεκριμένες εργασίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ακόμα και το συγκεκριμένο έργο της κάλυψης των ταινιόδρομων δεν θα λύσει παρά μόνο στο ελάχιστο τα προβλήματα της μόλυνσης της περιοχής και του Περιβάλλοντος, αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον από μέρους σας για την περιοχή.
Μάλιστα, ενώ είχαν τοποθετηθεί σ’ ένα μέρος των ταινιόδρομων έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να αποξηλώνονται και αυτά.

Μήπως και αυτό αποτελούσε ένα από τα γνωστά τεχνάσματα σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να αποφύγετε άλλη μια φορά τις ευθύνες που σας αναλογούν;
Άλλωστε τέτοιου είδους ενέργειες έχουν γίνει ξανά από τις διοικήσεις της ΔΕΗ Α.Ε στο παρελθόν, όπως και με τις δεσμεύσεις για τις θέσεις εργασίας που λάβατε για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας της περιοχής.

« Απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον με μέτρα που οφείλει να λάβει η ΔΕΗ Α.Ε και οφείλει σε μια ευνομούμενη κοινωνία χωρίς καμία έκπτωση. Άμεσα, ουσιαστικά και σε συνεχή βάση ».
Άγιος Δημήτριος Κοζάνης 28-01-2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ-KOZANHΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o logos ine aplos o Micios Lapas den kseri dioti den ipograpse to 1996 ke o Micios Zarafidis den evane to dahtilaki stin ekinisi tou T/D to 1993 ine aplo ke i dio simera ine diefthintes pedia

Ανώνυμος είπε...

i ali i mas apoheretisan i kribonte p.h.M.Giannos ,Maroudas ,Papageorgiou

 
back to top