Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Αποχωρεί από την (Δ)ΕΗ Α.Ε ο Αθανασόπουλος???


Με την συνάντηση, με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Δυτικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε η διήμερη (από την περασμένη Παρασκευή) επίσκεψη του Τάκη Αθανασόπουλου στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας και Φλώρινας. Πρόκειται για μια επίσκεψη που ίσως να είναι η τελευταία ως πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. για το κ. Αθανασόπουλο καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό έρχονται ανακατατάξεις και στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και η ΔΕΗ είναι μια από αυτές. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης διαρρέει ότι φιλοδοξεί να φέρει νέο αέρα και τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση (από τις πρώτες στιγμές) του νέου Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού της ΔΕΗ. Ο νέος Υπουργός, μάλιστα συναντήθηκε με τον Τάκη Αθανασόπουλο για την οποία ρωτήθηκε ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΔΕΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Απολαμβάνεται την εμπιστοσύνη του νέου Υπουργού και της Κυβέρνησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: «Η συνάντηση με τον κύριο Υπουργό ήταν πολύ ευχάριστη για μένα, ο κύριος Υπουργός ενημερώθηκε κατ΄αρχήν από μένα για τα βασικά θέματα που αφορούν την εταιρία μας. Όπως έχω πει επανειλημμένα στελέχη όπως και εγώ διατηρούμαι πάντοτε κάτω από τη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης, των αρμοδίων Υπουργών και του κυρίου Πρωθυπουργού».

Σύμφωνα, πάντως με τον κύριο Αθανασόπουλο ο λόγος της επίσκεψής του στο λεκανοπέδιο ήταν το πρόβλημα της έλλειψης λιγνίτη από τις αυλές των ΑΗΣ Καρδιάς (νομού Κοζάνης) και Μελίτης (νομού Φλώρινας). ο πρόεδρος της ΔΕΗ έδωσε εντολή στα στελέχη των Ορυχών του λεκανοπεδίου να αυξήσουν την εξόριση λιγνίτη προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο κλείσιμο των μονάδων. Σήμερα η επάρκεια σε λιγνίτη είναι ικανή να κρατήσει σε λειτουργία την μια μονάδα του ΑΗΣ Μελίτη και τις τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς μόνον για 6 με 7 ημέρες.

Τέλος μετά από ερώτηση ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος δήλωσε αδυναμία να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών κατασκευής της νέας μονάδας 450 MW στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Αρκέστηκε μόνον να πεί ότι «για το θέμα της νέας μονάδας υπάρχει άριστη συνεργασία της ΔΕΗ με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, το Νομάρχη και των Δημάρχων της Περιοχής».

Πηγή:Τα Νέα της Πτολεμαϊδας

Εμάς ποσώς μας ενδιαφέρει αν αποχωρεί ή όχι ο κ. Αθανασόπουλος. Όποιος αναλάβει θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της (Δ)ΕΗ Α.Ε και της τσέπης του...
Το δικό μας συμφέρον άραγε ποιος θα το εκπροσωπήσει;;;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pantos istoriki fotografia ehete anartisi prosekste pios ine pali dipla ke min skasete sta gelia o Giannakis ke o Xontros(to gnosto didimo tou Stohou) .Meta Thimaste to 1997 to horo sto Bora Bora pou tous ekane o Kopelouzos .Sas efharisto Manoli

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια να μην ξεχνάμε να βάζουμε και τους ευεργέτες αυτών τον μεγαλόπνοων σχεδιασμών και εκτελέσεων π.χ. σε σας και μας γενικά στο Ελλάδα Σημίτης ,Παχτας ,Μπομπολα ,Κοπελουζο κλπ να έχουν τα παιδία τον φτωχών να φτύνουν σήμερα αλλά και στο μέλλον ..

Ανώνυμος είπε...

αφου εχουμε πουλησει το γαλα απο το τενζερι επι χουντας τωρα χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Μανά μπορεί να έχεις μόνο μια και μην σκεφτείς ότι έχεις δεύτερη όπως τα τέκνα μας στην φωτογραφία τον πατερά σου όμως …Nikos

Ανώνυμος είπε...

meta ta parapano pion dialegoume apo dio koproskila gia antikatastati pedes ha ha ha

 
back to top