Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δημητρίου Υψηλάντη για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (25.01.09)...


ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη της συνεδρίασης 25/1/2009
Δηλώνουμε ότι:
Δε δεχόμαστε την Κ.Υ.Α. καθώς προέκυψε μετά από ανειλικρινή στάση της ΔΕΗ Α.Ε, απέναντι σε ομόφωνη απόφαση και ομόθυμη έκφραση της κοινωνίας.
Έως ότου ελεγχθεί (έστω εκ των υστέρων) και ενσωματώσει τις προτάσεις του Δήμου μας, του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της κοινωνίας, μαζί με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών , πρέπει:
Να παγώσει n Διαδικασία της ΔΕΗ Α.Ε.
Νομικά ζητήματα που αναφύονται μπορούν να διαπραγματευθούν και διευθετηθούν μέσα από πραγματικό και ειλικρινή διάλογο,
Το Δημοτικό συμβούλιο προτείνει τη διαχείριση των ως άνω προβλημάτων μέσω Επιτροπής όπως αυτή προτείνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Δ.Σ. καταγγέλλει τη ΔΕΗ Α.Ε για την απαξίωση προς το Δήμο μας και ζητά αφού ανακαλέσει ή αναθεωρήσει τη στάση της, να ξεκινήσει από μηδενική βάση μια συζήτηση με σεβασμό στην αξία και την ιστορία της περιοχής μας;
Ζητούμε από το κ. Νομάρχη και το Ν.Σ. να καταδείξει σε τρέχον Νομαρχιακό Συμβούλιο αν ισχύει η πρότερη στάση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και για τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, της προστασίας του οικισμού Μαυροδενδρίου σε απόλυτη συμφωνία με τις θέσεις του Δημοτικού μας συμβουλίου.
Ελπίζουμε τα όποια λάθη να διορθωθούν και σύσσωμοι να προχωρήσουμε σε κοινές αποφάσεις προς όφελος του τόπου μας.
Όλοι πλέον υποχρεούνται να γνωρίζουν ότι η μόνη διαδικασία που θα επιτραπεί είναι της κοινής απαλλοτρίωσης των κτημάτων και του οικισμού.
Τέλος σαν Δήμος αναζητούμε πλέον να προσβληθεί νομικά (αν δεν καταστεί ανενεργή) η παραπάνω Κ.Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top