Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η Ποντοκώμη σήμερα 23/01/2009...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσκεψη του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου στό μπλόκο των αγροτών της Εορδαίας (φωτο)
Ημερομηνία Καταχώρησης : 2009-01-25 16:31:02 | button button


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη-συνάντηση με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας που έχουν κλείσει το δρόμο Πτολεμαΐδας- Κοζάνης στο ύψος του κόμβου ΒΙΟΠΑ (πρωην ΑΕΒΑΛ), πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέλυσε στους συγκεντρωμένους αγρότες το πακέτο μέτρων στήριξης, ενίσχυσης που πρότεινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για συγκεκριμένες καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι που αφορούν την περιοχή.
Ταυτόχρονα από την πλευρά τους οι αγρότες έθεσαν διαφορά θεσμικά αιτήματα όπως το μητρώο αγροτών, η ενημέρωση για τις νέες καλλιέργειες, η στήριξη του επαγγέλματος με διαχρονικά μέτρα κα αποφάσεις.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι, τα θεσμικά αυτά αιτήματα θα μεταφερθούν στην δεύτερη φάση του διαλόγου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3 μήνες.
Σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να διευκρινιστούν τυχόν απορίες μετά την πρόσφατη σύσκεψη με εκπροσώπους τους στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Τόνισε για άλλη μις φορά ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανταποκρίθηκε άμεσα κι υπεύθυνα ξεκινώντας το διάλογο και παρουσιάζοντας γρήγορα το πακέτο στήριξης - ενίσχυσης των αγροτών», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καταβάλλεται ένα τόσο μεγάλο ποσό της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του αγροτικού κόσμου»
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε επίσης έκληση να σταματήσουν τα μπλόκα των αγροτών έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες και να επανέλθει στην φυσιολογική της ροή η κίνηση της αγοράς», ενώ δήλωσε πως η εξειδίκευση των ποσών, θα γίνει εντός της ημέρας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηδάκη ώστε να καλυφθούν και οι τελευταίες απορίες που πιθανόν υπάρχουν.
Από την πλευρά τους οι αγρότες ευχαρίστησαν τον κύριο Υφυπουργό τόσο για τη μεσολάβηση του να βρεθούν στην Αθήνα και ακούσουν από κοντά τις προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και για το ενδιαφέρον του να βρεθεί κοντά τους και να συζήτησαν και πάλι τα προβλήματα που εξειδικευμένα τους απασχολούν.
Δήλωσαν ότι θα περιμένουν τις διευκρινήσεις του Υπουργείου και θα αποφασίσουν σε γενική συνέλευση για την αποχώρηση τους ή όχι από τα μπλόκα των δρόμων.

τωρα διπλα στον Ζαραφο και την πρωτομη του Μιχαλακη μας να βανουμε να μην χαθουμε στα βαθει!!!

 
back to top