Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Καθυστερεί η μονάδα-Όλα ανοιχτά για τη δίκη...


Την καθυστέρηση της κατασκευής και λειτουργίας της νέας, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας ανακοίνωσε, ουσιαστικά, το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην περιοχή, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Επιχείρησης, αλλά και να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των λιγνιτωρύχων. Ως αιτία για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλέστηκε τη μη ολοκλήρωση άλλων ζητημάτων, ουσιαστικά εννοώντας τις διαδικασίες των μετεγκαταστάσεων, ειδικά της Μαυροπηγής. Πλέον, σύμφωνα και με την τροποποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου της ΔΕΗ, η νέα μονάδα της Πτολεμαϊδας αναμένεται να λειτουργήσει το 2014, αντί το 2012, που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί η Επιχείρηση ως πολιτική ενάγουσα στη δίκη των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, την ερχόμενη Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, δίνοντας συνέχεια στο μείζον ζήτημα που δημιούργησε η επιστολή του προς τον επικεφαλής του Συμφώνου, νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η επιστολή προς τον νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή έγινε επειδή μου ζητήθηκε εγγράφως από τον ίδιο και επειδή δέχομαι το ρόλο του Συμφώνου, στη σύσταση του οποίου συμμετείχα.

Το ζητούμενο, όμως, για εμάς δεν είναι να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα πρέπει να έχουμε άριστες σχέσεις με την τοπική κοινωνία, στην οποία οφείλουμε πολλά, αλλά και αυτή έχει ωφεληθεί πολύ από τη ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ρίχνουμε όλες τις δυνάμεις μας στο Επιχειρησιακό Σχέδιο. Σέβομαι, πάντως, όλους τους ανθρώπους και τη διαφορετική γνώμη και την έκφραση της αντίθεσης, αλλά θα πρέπει η γνώμη αυτή να εκφράζεται σε τέτοια πλαίσια, που να μην καταστρέφεται αξία. Γιατί και εγώ έχω μεγάλες ευθύνες στην πολιτεία, απέναντι στους μετόχους, στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, για να διαφυλάξω την Επιχείρηση. Και δεν κατανοώ τι καταφέραμε με τις κινητοποιήσεις, εξαιτίας των οποίων χάσαμε αξία, με την οποία θα μπορούσαμε να χτίσουμε 10 σχολεία! Και, μάλιστα, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε ένα θέμα που έχουμε δίκιο, γιατί οι άνθρωποι έχουν και δίκαια αιτήματα…».

Πηγή ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μετά 2 χρόνια ένας manatzers του «αναστήματος» του κατάλαβε ότι δεν έχει λιγνίτη για τις υπάρχουσες ,θα έχει για «επόμενη» προγραμματισμένοι ? .Καλά ακόμα τον Κωστάκης Μελάς ,Χρηστακη Παπαγεωργιου ,Κωστακη Χαλουλος κλπ ακούει .Άρε βλήμα που βρήκε ο Κωστάκης η είναι και αυτός ?

Ανώνυμος είπε...

Κάτι παραπάνω ξέρεις μπαγασάκο

 
back to top