Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Παρούσα η ΔΕΗ-Αναβολή της δίκης!...


Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε τελικά χθες, (όπως είχε αποκαλύψει στο φύλλο της Τρίτης ο «Πρωινός Λόγος») η δίκη των εννέα κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, που κατηγορούνται για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιουνίου. Ως αιτία της αναβολής προβλήθηκε η απουσία, λόγω κωλύματος, του ενός εκ του συνηγόρου υπεράσπισης και πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ωστόσο, από την πλευρά των δικηγόρων της ΔΕΗ, η οποία τελικά παρέστη ως πολιτική ενάγουσα και δεν ενέδωσε στο σύσσωμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Συμφώνου, αναφέρθηκε επίσης πως γίνεται δεκτό το αίτημα για αναβολή και διότι μέχρι τις 17 Μαρτίου, ημερομηνία της νέας δίκης, ίσως επιτευχθεί μια καλύτερη σχέση μεταξύ της Επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας. Να σημειωθεί πως στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων Κ. Αλυσανδράκης.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Για τη δίκη των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Κοζάνης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σήμερα, η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, οδηγεί σε δίκη τους αγωνιστές κατοίκους Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου. Το ΚΚΕ βρέθηκε, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε φάση και καμπή του αγώνα τους για το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία με δικαιώματα, για την αποκατάσταση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος από την ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την «παράδοση» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δίνει κάλυψη στις ενέργειες και στη συνέχιση της ασύδοτης δράσης της ΔΕΗ ΑΕ και καλύπτεται πίσω από το μανδύα της μονόπλευρης «νομιμότητας». Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, αφού η πολιτική της διορισμένης Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ είναι η πολιτική της κυβέρνησης, άρα είναι άμεσα υπόλογη και υπεύθυνη. Για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης της ΝΔ, για να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις που συναντά, επιστρατεύει την ωμή καταστολή, τη συκοφάντηση των αγώνων και των αγωνιστών και τις δικαστικές διώξεις με εξοντωτικές αξιώσεις. Η εμπειρία των αγώνων του λαού της περιοχής αποκάλυψε και ξεσκέπασε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της; ΝΔ αλλά και την υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ που "αντιπολιτεύεται" όσα έκανε σαν κυβέρνηση, αλλά και την καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΝ, που ενώ από την μια στηρίζει την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, απ' την άλλη "καταδικάζει" τα αποτελέσματά της. Επιβεβαιώνεται, γίνεται επίκαιρη και ρεαλιστική, γιατί είναι αναγκαία, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία που μπορεί να εξασφαλιστεί από την εξουσία του λαού, και να δώσει μόνιμες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και της χώρας.

2. Άμεσα συνδεδεμένη με την συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης από Κυβέρνηση-Κεφάλαιο των αγωνιζόμενων κατοίκων Αγίου-Δημητρίου, είναι και η κυβερνητική πολιτική κλιμάκωσης της βίας και του αυταρχισμού, ο προσανατολισμός και η διαπαιδαγώγηση των σωμάτων «ασφαλείας», ενάντια στον «εχθρό λαό», ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους νέους που αγωνίζονται, που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή.
Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στη δουλειά, στην παιδεία, στο ωράριο, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τους πάντες, εργάτες, υπάλληλους, μαθητές-φοιτητές και σπουδαστές, τη νεολαία. Με την ωμότητά της να «παγώσει» τις αντιστάσεις, να εμποδίσει την πολιτική ριζοσπαστικοποίηση που αμφισβητεί την πολιτική του Μαύρου Μετώπου Κυβέρνησης-Κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους. Οι εμπρησμοί, οι καταστροφές, καμία σχέση δεν έχουν με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι υποταγή στο αυθόρμητο σε βάρος της συνειδητής, στοχευμένης, πειθαρχημένης λαϊκής πολιτικής πάλης. Το σκηνικό αυτό νομιμοποιεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Είναι άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ, όπως ήταν άλλοθι και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να κρύψουν ότι ο στόχος της καταστολής είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Μόνη απάντηση μπορεί να είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, η αγωνιστική, οργανωμένη και περιφρουρημένη κινητοποίηση της νεολαίας μαζί με το εργατικό κίνημα. Να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις (πχ βασανιστές των μεταναστών στα αστυνομικό τμήμα, υπόθεση του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κοκ). Σήμερα χρειάζεται πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης και όλου του πλέγματος και των μηχανισμών της τρομοκρατίας. Των φανερών μηχανισμών της κρατικής καταστολής αλλά και των αφανών και των διαπλοκών που έχουν.

Πηγή:Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος
09.12.08

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tora pia tha sas boithisoun ke i idiki-min pathete tipota pedia ke oksigonothite

Ημερίδα με θέμα : Το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Μακεδονία
Ημερομηνία Καταχώρησης : 2008-12-10 15:14:07 |





Σ.Μ.Η.Β.Ε. ΤΕΕ/ΤΔΜ ΠΣΔΜΗ-Δ.Μ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




Σας προσκαλούν στην ημερίδα:
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΔΕΣΦΑ ΔΕΣΠΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ





Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 – ώρα 18:00

Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ/ΤΔΜ
Μπούσιου και Εστίας 3 – Κοζάνη



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18:00 - 18:15 Προσέλευση
18:15 - 18:30 Χαιρετισμοί
18:30 - 18:45 «Τεχνολογίες και Χρήση Φυσικού Αερίου στην Αστική Κατανάλωση»
ΔΕΠΑ – Θεόδωρος Τερζόπουλος, Διευθυντής τεχνικής υποστήριξης θυγατρικών εταιρειών
18:45 -19:00 «Ανάπτυξη της Διανομής του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα»
ΔΕΠΑ – Ευάγγελος Κοσμάς, Διευθυντής ανάπτυξης νέων θυγατρικών εταιρειών
19:00 -19:15 «Ανάπτυξη Αστικών Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου»
ΔΕΣΦΑ – Θεοδόσιος Θεοδοσίου, Διεύθυνση Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Χρηστών
19:15-19:30 «Θεσμικό πλαίσιο σύνδεσης Φυσικού Αερίου στην αστική κατανάλωση»
ΣΜΗΒΕ – Ηλίας Χοσμίογλου, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος
19:30 -19:45 «Εναλλακτικές Χρήσεις και Εφαρμογές του Φυσικού Αερίου»
ΤΕΕ/ΤΔΜ – Αντώνιος Τουρλιδάκης, Μηχ/γος-Μηχ/κός Επικ. Καθ. Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
19:45-20:00 «Το φυσικό αέριο στο Ενεργειακό Ισοζύγιο της Δυτ. Μακεδονίας – Χθες, Σήμερα, Αύριο»
ΤΕΕ/ΤΔΜ - Αθανάσιος Κακάλης, Μέλος ΔΕ-ΤΕΕ/ΤΔΜ, Συντ. ΜΕ Επιτρ. Ενέργειας και Ηλεκτροπαραγωγής ΔΕΗ
20:00-20:15 «Τεχνικοί Κανονισμοί Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου – Διεθνή Πρότυπα»
Κωνσταντίνος Πασπαλάς, Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
20:15-21:00 Παρεμβάσεις – Ερωτήσεις - Συζήτηση

 
back to top