Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Οι μαϊμούδες...


Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Τάκης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε µαϊµούδες προς 10 δολάρια τη µία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές µαϊµούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Τάκης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη µία όπως είπε. Το εµπόρευµα όµως λιγόστευε και οι χωρικοί σταµάτησαν να κυνηγάνε µαϊµούδες.
Ο Τάκης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε µαϊµούδες για 20 δολάρια τη µία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες µαϊµούδες. Σύντοµα όµως οι µαϊµούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήµατά τους.
Ο Τάκης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές µαϊµούδες θα αγόραζε τη µία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έµειναν.
Ο Τάκης τούς λέει καταλαßαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες µαϊµούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη µία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάßει την αγοροπωλησία ο ßοηθός µου Παναγίωτης.
Ο ßοηθός λοιπόν ο Παναγιώτης φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Τάκης . Γέµισε ένα στάßλο γεµάτο µε µαϊµούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη µία και όταν γυρίσει ο Τάκης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη µία. Οι χωρικοί στριµώχτηκαν µάζεψαν όλες τις οικονοµίες τους και αγόρασαν όλες τις µαϊµούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον Παναγιώτη ούτε τον Τάκη .
Καλώς ήρθατε στον κόσμο της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου...ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top