Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής συζητήθηκε στην Πτολεμαϊδα…


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ενημερωτική συνάντηση φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής, με βασικό θέμα συζήτησης την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής.
Άκρως σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Τσιούμαρης, λέγοντας ότι ο Δήμος Πτολεμαϊδας έχει αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες και στο παρελθόν για σοβαρά προβλήματα και διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως η έλευση τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συνάντηση της Πέμπτης έγινε με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, με πρώτο θέμα συζήτησης τον καθορισμό τρόπου και χρόνου διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος στο τοπικό διαμέρισμα Μαυροπηγής, για την τελική επιλογή του τόπου μετεγκατάστασής τους.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους φορείς, αφού όπως τόνισε η Μαυροπηγή είναι ένα ζωτικό κομμάτι του Δήμου και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του ξεριζωμού «πρέπει να τους συμπαρασταθούμε και να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο διαθέτουμε, για να παραμείνουν και στο μέλλον ένα ενεργό κομμάτι του τόπου μας».
Μετά την ενημερωτική εκστρατεία του Δήμου με τα ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και τις ξεναγήσεις που έκανε στους κατοίκους της Μαυροπηγής στις προτεινόμενες περιοχές (Κουρί, Ασβεστόπετρα), ο κ. Τσιούμαρης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα θα παρουσιάσει την τρίτη προτεινόμενη περιοχή, για την οποία αναπτύχθηκε έντονη δραστηριότητα, προκειμένου να επιλυθεί και η τελευταία λεπτομέρεια και την οποία θα θέσει υπόψη των κατοίκων της Μαυροπηγής ο δήμος Πτολεμαϊδας. Ο κ. Τσιούμαρης κάλεσε όλους τους φορείς να βρίσκονται σε εγρήγορση και να προσπαθούν καθημερινά να προβάλλουν τα επιχειρήματα του Δήμου Πτολεμαΐδας, που είναι τα βασικά στοιχεία που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνουν στον τόπο μας και είναι τα εξής:
-η ιστορία της περιοχής
-η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και στις προ μετεγκατάστασης οικογένειες
-κολοσσιαίες υποδομές (Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, Κολυμβητήριο, Βιολογικός καθαρισμός)
-το φυσικό κάλλος των προς μετεγκατάσταση οικισμών
Επιπλέον, ο κ Τσιούμαρης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αντικρούσουν όλα τα επιχειρήματα ορισμένων φορέων και ατόμων που «παίζουν κάτω από το τραπέζι», οι οποίοι με διάφορα πυροτεχνήματα θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους της Μαυροπηγής, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνούν και καυτηρίασε συμπεριφορές φορέων, οι οποίοι ορμώμενοι από προσωπικά τους συμφέροντα και χωρίς να τηρήσουν κανένα πρωτόκολλο συνομιλούν για σοβαρά ζητήματα του τόπου με μη θεσμοθετημένα όργανα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης παρέστησαν το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, Πολιτιστικά Σωματεία και Οργανώσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H MAYROPHGH PARABREUHKE;

 
back to top