Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Στα δικαστήρια κάτοικοι του Πτελεώνα με τη ΔΕΗ...

Αντιμέτωποι με τη ΔΕΗ Α Ε έρχονται 55 κάτοικοι του δ. δ Πτελεώνα του Δήμου Πτολεμαΐδας, διεκδικώντας την καταβολή ενός μεγάλου ποσού ως αποζημίωση για τις ηθικές βλάβες αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν τα κοιμητήρια του οικισμού από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε αποθέτη του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν με τόνους χωμάτων, το Νοέμβριο του 2002. Η υπόθεση θα απασχολήσει αύριο Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο Κοζάνης όπου οι 3 συνήγοροι των εναγόντων κατοίκων του Πτελεώνα θα αιτιολογήσουν τους λόγους που μέσω της Αγωγής διεκδικούν αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αγωγή αφορά 3 κονδύλια. Το πρώτο για ηθική βλάβη, διότι οι κάτοικοι του οικισμού επί 6 χρόνια τώρα δεν έχουν πρόσβαση στα κοιμητήρια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τελούν τα καθήκοντα τους για τα προσφιλή τους πρόσωπα. ( τρισάγια, μνημόσυνα). Το δεύτερο κονδύλιο, αφορά διεκδίκηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και προσβολή της μνήμης των νεκρών, ενώ, το τρίτο κονδύλιο αξιώνει διεκδίκηση για την αξία των τάφων που καταστράφηκαν από την κατολίσθηση. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 4 μηνών περίπου.
Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ ΑΕ απέστειλε σε 15 κατοίκους του Πτελεώνα εξώδικη δήλωση- πρόσκληση με την οποία καλεί τον κάθε ένα ξεχωριστά να καταθέσει τα στοιχεία των θανόντων συγγενών του, σε υπαλλήλους της επιχείρησης, με την υποχρέωση να συνεργαστούν μαζί τους και να υποδείξουν τον χώρο εγκατάστασης των κατασκευασμένων τάφων, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αποκατάσταση.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

Οι φορείς του Νομού Κοζάνης θα πρέπει να είναι παρόντες στο δικαστήριο και να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Πτελεώνα, όπως ήταν και με τους κατοίκους του Ρυακίου-Αγίου Δημητρίου. Όσο καιρό οι κάτοικοι δεν έκαναν αγωγή στη Δ)ΕΗ Α.Ε τίποτα δεν άλλαξε...Με την αγωγή βλέπουμε να "βάζει νερό στο κρασί της" και να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και πάλι εκ των υστέρων για να κερδίσει πολύτιμο χρόνο...Συμπέρασμα: Ο διάλογος με την (Δ)ΕΗ Α.Ε, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, δεν φέρνει αποτελέσματα, γιατί πάντα ο διάλογος προυποθέτει ένα πομπό και έναν δέκτη...Η (Δ)ΕΗ Α.Ε ουδέποτε αποτέλεσε δέκτη και ούτε θα αποτελέσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top