Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Τρέξιμο για ένα ποιοτικότερο περιβάλλον στο λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαϊδας...



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Ποντοκώμη Κοζάνης , 16/11/2008
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «1ος Περιβαλλοντικός Αγώνας Δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου Κοζάνης-Πτολεμαΐδας» 21,4 χμ.
Συνολικά συμμετείχαν 56 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα μέρη της Βορείου Ελλάδας. Οι αθλητές έτρεξαν «ενάντια στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε στο λεκανοπέδιο» , για τα δικαιώματα που έχουν οι κάτοικοι σε ένα ποιοτικότερο περιβάλλον. Η Οργάνωση χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ως άψογη , η διαδρομή (21,4χμ) ήταν απαιτητική , μα ευχάριστη.
Στην πρώτη θέση ανδρών, μαζί, τερμάτισαν οι δύο πολλοί καλοί αθλητές-μαραθωνοδρόμοι (με πανελλήνιες επιτυχίες) - οι Φιλημέγκας Γεώργιος(Πρόεδρος ΣΔΥ Κοζάνης) , και Μανώλας Κωνσταντίνος (Αίολος Πτολεμαΐδας). Από την κατηγορία γυναικών πρώτη τερμάτισε η Παπουνίδου Ναταλία (Salomon athletes for animal rights) με δεύτερη την Καρπούζα Βίκυ (ΣΑΛΟΜΟΝ).
Συγκινητική στιγμή του αγώνα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αθλητή Μανώλα Κωνσταντίνου, που με δάκρυα στα μάτια , μετά τον επίπονο τερματισμό του, δήλωσε πως: «Τρέχω για μη καταντήσει και η Ποντοκώμη όπως το χωριό μου , ο Κόμανος , χωριό που έσβησε από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ Α.Ε.»

Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει :
1. Τους 60 εθελοντές , της γραμματείας , των ΣΤΕΠ και των κινητών μονάδων.
2. Την τροχαία Πτολεμαΐδας και την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης για την άψογη και ασφαλή διαχείριση όλης της διαδρομής.
3. Την πρωταθλήτρια στίβου Θεοδωρίδου Ειρήνη , αφέτη του αγώνα και συμπαραστάτη.
4. Τον Γυμναστή Εργοφυσιολόγο Γρηγοριάδη Αντώνη , υπεύθυνο γραμματείας , χρονομέτρη , καθοδηγητή.
5. Την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) , τη δυναμικότερη Ομάδα Διάσωσης της Ελλάδας.
6. Το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας , για τη διαφορετική νότα που έδωσε στον αγώνα , με τη γνώση που διαθέτουν και την τεχνολογία που κατέχουν.
7. Το Ιατρικό team , με το ασθενοφόρο , και την ομάδα «Βοήθειας στο Σπίτι» για την αίσθηση ασφάλειας που προσέδωσαν στον αγώνα.
8. Τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Νούσια Θανάση όχι μόνο για την παραχώρηση του σχολείου στην διάθεση των αθλητών, αλλά και για την προσωπική του συμβολή κατά την διάρκεια του αγώνα.
9. Όλους όσους βοήθησαν να προβληθεί το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας (Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, Τηλεοπτικά κανάλια, Δημοσιογράφους, Ιστοσελίδες, Blog) με τα ρεπορτάζ, τα άρθρα και τις καταχωρήσεις τους.



Τελευταίους, αλλά όχι έσχατους, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνοδούς των αθλητών, τους παρευρισκόμενους και συμπαραστάτες του αγώνα μας , που ελπίζουμε να απόλαυσαν μιας φιλοξενίας που αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό των οικισμών του Δήμου μας.
Ραντεβού λοιπόν το 2009…

Για την οργανωτική επιτροπή του Αγώνα
Αθανασιάδης Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top