Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Κάθε μέρα δέχεται κι ένα νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη...

Θα αντιδράσει κανείς από τους άρχοντες και τους φορείς του Ν. Κοζάνης στις νέες χαριστικές διατάξεις της ΔΕΗ ;;

Η ΔΕΗ και πάλι στο απυρόβλητο. Χαριστικές διατάξεις τη δίνουν το δικαίωμα να αυθαιρετεί – και νομότυπα πλέον – σε βάρος του περιβάλλοντος.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του WWF.
Με βάση τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις του ΥΠΑΝ μπορεί η ΔΕΗ να πάρει μια γενική άδεια λειτουργίας και να λειτουργεί όλες τις μονάδες της. Δηλαδή στην πράξη ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ για ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ, δηλαδή για στο «κράτος εν κράτει» της ΔΕΗ δεν έχει ισχύ η η νομοθεσία που ισχύει για όλες τις βιομηχανικές μονάδες και για όλες τις ευνομούμενες χώρες του κόσμου.
Με αυτό το «παραθυράκι» θα μπορεί να λειτουργεί η ΔΕΗ μια μονάδα, χωρίς να έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, εφόσον θα έχει γενική άδεια λειτουργίας για όλες τις μονάδες !!!!
Αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στον αγώνα για καθαρό περιβάλλον που δίνει – ή υποτίθεται ότι δίνει – η περιοχή μας!
Οι οικολογικές οργανώσεις προφανώς και εναντιώνονται στο νέο (ή μάλλον αναπαλαιωμένο) μέτρο;
Οι υπόλοιποι , νομάρχης, δήμαρχοι, σωματεία, φορείς τι λένε ;
Έτσι θα βγάλουμε τη ΔΕΗ από το οικονομικό αδιέξοδο; Ακρωτηριάζοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία και υποθηκεύοντας συνεχώς τον αγώνα για καθαρό περιβάλλον και υγεία ;

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top