Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

1ος αγώνας δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου...

Απομένουν 4 μέρες και 16 ώρες πρίν τον 1ο (πρώτο) αγώνα δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου για ένα καλύτερο περιβάλλον και την ημερίδα που θα ακολουθήσει. Η ενότητα με τις συμβουλές μας για ένα όσο το δυνατό πιο "ασφαλή" αγώνα συνεχίζεται...



Πρόοδος όταν θα είστε έτοιμοι
Για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση με το περπάτημα, θα χρειαστεί, μέχρις ενός σημείου, να αρχίσετε να βαδίζετε με μεγαλύτερη ταχύτητα, για μεγαλύτερες περιόδους ή με μεγαλύτερη ένταση. Μόλις συνηθίσετε τη βασική τεχνική περπατήματος, στόχος σας θα είναι ο ζωηρός βηματισμός. Μολονότι η άνετη βόλτα είναι πολύ πιο διασκεδαστική, θα ανακαλύψετε σύντομα ότι το ζωηρό περπάτημα είναι αναζωογονητικό και σας γεμίζει ικανοποίηση.

Ο τρόπος για την καλή φυσική κατάσταση
Όταν βαδίζετε ενεργοποιούνται πολλά και διαφορετικά μέρη του σώματος, που κινούνται όλα μαζί, οπότε θα πρέπει να μελετήσετε τη στάση ολόκληρου του σώματός σας για να τελειοποιήσετε την τεχνική σας. Ένας καλός τρόπος για να τα θυμάστε όλα αυτά είναι να κινείτε έντονα και συστηματικά το σώμα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Χρησιμοποιώντας τις βασικές τεχνικές περπατήματος που ακολουθούν, δεν θα νιώθετε πόνο ή ενόχληση, αλλά θα αισθάνεστε διαφορετικά από τον τρόπο που συνήθως περπατάτε.

Περπατάτε με το κεφάλι ψηλά, παραμένετε δυνατοί
Περπατάτε με το κεφάλι ψηλά, παραμένετε δυνατοί
Καθώς βαδίζετε, φανταστείτε πως έχετε στην κορυφή τον κεφαλιού σας ένα σπάγκο που ενώνεται με τον ουρανό. Αυτό θα σας κάνει να βαδίζετε με το κεφάλι ψηλά και με το στήθος σας ανοιχτό για καλύτερη αναπνοή.

Τα κάτω άκρα σας
Το πόδι, μια από τις πιο πολύπλοκες κατασκευές στο ανθρώπινο σώμα, έχει 26 οστά, 33 αρθρώσεις, 19 μυς και 107 συνδέσμους. Πρέπει να αντιστέκεται σε διάφορες δυνάμεις και σε πολλά και διαφορετικά εδάφη. Καθώς κινείτε το πόδι σας με την κυκλική κίνηση του βηματισμού, το πόδι μεταλλάσσεται από την ευλύγιστη κατασκευή που έχει αρχικά, η οποία και απορροφά τους κραδασμούς, σε μια δύσκαμπτη κατασκευή, που μεταφέρει δύναμη και ύστερα πάλι ξαναγίνεται ευλύγιστο, έτοιμο για το επόμενο βήμα. Οι καμάρες των ποδιών παίζουν εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Αποτελούμενες από συνδέσμους και ενισχυμένες από τένοντες, δρουν σαν δυο καμπύλα τόξα, το ένα δίπλα στο άλλο. Μαζί με τη φτέρνα και τη γάμπα, οι καμάρες εξασφαλίζουν το «ελατήριο στο βήμα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top