Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Αθώα η ΔΕΗ-«Ένοχη» για το περιβάλλον!...



Εκδικάστηκε χθες, στο το Τριμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, η υπόθεση της παράνομης ταφής πλακών αμιάντου στα ορυχεία του ΑΗΣ Καρδιάς, η οποία είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία τον Μάρτιο του 2004 και είχε αναχθεί –και δικαίως-σε μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα! Το όλο θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από ενέργειες του πρώην δημάρχου Ελλησπόντου Κυριάκου Τσανακτσίδη και του νυν δημάρχου Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκου Μιχαηλίδη, αλλά και του πρώην νομάρχη Κοζάνης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ιορδάνη Ανδρεάδη, οι οποίοι έδωσαν και το «παρών» στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία. Τελικά, το δικαστήριο αθώωσε τη ΔΕΗ, με το σκεπτικό πως συμμορφώθηκε και στη συνέχεια προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταφή ανάλογων πλακών αμιάντου, οι οποίες κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία. Έτσι, αποδείχθηκε πως η τότε παρέμβαση των κυρίων Τσανακτσίδη και Μιχαηλίδη, αλλά και του Ιορδάνη Ανδρεάδη, στάθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη για τη συγκεκριμένη «συμμόρφωση» της ΔΕΗ, εναντίον της οποίας ασκήθηκε τότε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα, με βάση δημοσιεύματα του Τύπου.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στον «Πρωινό Λόγο», ο δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως «η αντίδρασή μας ήταν άμεση και μπορεί να αθωώθηκε μεν η ΔΕΗ, όμως τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της αποδείχθηκαν ότι μπορούν να δράσουν αποτρεπτικά και να εμποδίσουν ανάλογες περιπτώσεις, με ταφή αμιάντου». Μιλώντας, επίσης, στον «Πρωινό Λόγο», ο πρώην νομάρχης Κοζάνης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ιορδάνης Ανδρεάδης έκανε λόγο για «προσωπική δικαίωση όλων των τότε ενεργειών, καθώς το 2006 πυροβολήθηκα προσωπικά και μάλιστα ανελέητα από κάποιους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια σιωπούν και δεν έχουν επιδείξει την αντίστοιχη περιβαλλοντική ευαισθησία…». Να σημειωθεί, τέλος, πως στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία είχαν κληθεί να καταθέσουν και οι δήμαρχοι Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης και Αγίας Παρασκευής Σάββας Ζαμανίδης, οι οποίοι, όμως, δεν παρέστησαν για διάφορους λόγους, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος



Η ελληνική δικαιοσύνη σε όλο της το μεγαλείο...
Έχουμε ακούσει για αθωώσεις λόγω πρότερου "έντιμου" βίου αλλά για αθωώσεις λόγω μεταγενέστερου "έντιμου" βίου, χωρίς καν να πληρώσει κάποιο τίμημα, ποτέ..
Θα πληρώσει ποτέ κανείς στην Ελλάδα το τίμημα για τις περιβαλλοντικές του αυθαιρεσίες; Με τέτοιες αποφάσεις η δικαιοσύνη δίνει το καλό παράδειγμα στους ΈΛληνες πολίτες;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αγαπητοί μας αναγνώστες εδώ πριν ένα μήνα ο Πρόεδρος Ν.Κωνσταντοπουλος ξευτέλισε το κατηγορητήριο του «Κύριου» Εισαγγελέα Κοζάνης και αυτός δεν παραιτήθηκε η αυτοκτόνησε τώρα περιμένατε κάτι καλύτερο .Αυτοί η τύποι π.χ. Ζαραφος ,Καβουριδης κλπ επιλέχτηκαν στης θέσεις τους ακριβός για αυτόν τον χαρακτήρα .Η παροιμία δεν λέει «το γρουν από το κμας ούτε με σκεπαρ δεν το βγάζεις την μούρη »

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε συμβιβασμός;
Οι δήμαρχοι είχαν τεχνικό σύμβουλο -κατήγορο;
Είναι πολιτικές αυτές οι μηνύσεις;

Ανώνυμος είπε...

Καλά μετά από καιρώ έχουμε μια χαζό απάντηση .ένα άλλο θέμα η σπατάλη που πραγματοποιείτε στην Εγνατία στο κομμάτι Πολύμηλου –Βέροια εδώ και 5 χρόνια που καταναλώνεται 3 MW ΡΕΥΜΑ ΜΕΡΑ-νύχτα και δεν υσπρατεται ένα Ευρώ μαλών θα το πληρώνουν η Παναγία Πενταγιώτησα δηλ. ο Πανικας του ΠΑΣΟΚ ,ο Νικολάκης Της Ν.Δ. είμαστε για κλάματα παιδία .Υπολόγισε ο Καβουριδες πόσο λιγνίτη ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ αυτά τα χρονάκια .καλά οι οικολόγοι της Κοζάνης δεν το βλέπουν .Μια ανακοίνωση ρε παιδία .

 
back to top