Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ανάκληση διώξεων-Δημιουργία Μουσείου Λιγνίτη...


Επιστολή με την οποία ενημερώνει τη ΔΕΗ για τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την Τοπική Κοινωνία απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παναγιώτη Αθανασόπουλο ο νομάρχης Κοζάνης και πρόεδρος του Συμφώνου Γιώργος Δακής. Στην επιστολή ζητείται, μεταξύ άλλων, να ανακληθεί η μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΗ κατά των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, αλλά και, παράλληλα, να μην παραστεί η Επιχείρηση ως πολιτική αγωγή στην προγραμματισμένη για τις 9 Δεκεμβρίου δίκη τους. Επίσης, ο νομάρχης Κοζάνης ζητά την από κοινού δημιουργία ενός Μουσείου Λιγνίτη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Στα πλαίσια της έβδομης συνεδρίασης του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ της Δ.Ε.Η. Α.Ε. με την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της επιχείρησης σας, λήφθηκαν δύο ομόφωνες αποφάσεις:
1. Να ζητηθεί από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συμβάλει δικονομικά και ουσιαστικά στην
ανάκληση της μηνυτήριας αναφοράς κατά των κατοίκων του Νομού μας, μελών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ– ΡΥΑΚΙΟΥ.
Δεδομένου ότι εκτός από την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας και η Δ.Ε.Η. Α.Ε. κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με νομική εκπροσώπηση στη δίκη που έχει ορισθεί την 9η Δεκεμβρίου 2008, παρακαλώ:
α) να ανακαλέσετε τη μηνυτήρια αναφορά σας,
β) να μην παραστεί η Δ.Ε.Η Α.Ε. ως πολιτική αγωγή.
Η πράξη αυτή, συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των σχέσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. με τους κατοίκους του Ρυακίου και του Αγίου Δημητρίου, οι οποίες δεν αποτιμώνται οικονομικά, πλην όμως, αναβαθμίζει την εταιρική εικόνα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην περιοχή μας, καθώς θα εκτιμηθεί θετικά τόσο από το Σύμφωνο Συνεργασίας, όσο και κυρίως από τους συμπολίτες μας κατοίκους της περιοχής.
Παράλληλα, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη βούληση της Δ.Ε.Η Α.Ε. να συνεργαστεί με την τοπική μας κοινωνία, καθώς η όποια περαιτέρω δικαστική διαμάχη δεν έχει να της προσφέρει το παραμικρό.
2. Να προχωρήσουμε από κοινού άμεσα στην ανέγερση ενός ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ, στο Δ.Δ. ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στο οποίο θα στεγαστούν εργαλεία - ευρήματα, αλλά και η ιστορία ολόκληρη των πρώτων λιγνιτωρυχείων του τόπου μας. Είναι απαραίτητο να σας θυμίσω, ότι από το Δ.Δ. Καρυοχωρίου, ξεκίνησαν οι εξορύξεις λιγνίτη με την πρωτοποριακή μέθοδο των στοών χωρίς υποστυλώματα. Μάλιστα πολλές από αυτές υπάρχουν, μέχρι και σήμερα, διάσπαρτες στην περιοχή.
Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΓΝΙΤΗ θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα, να καταγράψουμε την ιστορία μας, να μάθουμε απ’ αυτήν και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Τουρισμού στον τόπο μας. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και ένα έργο το οποίο θα αναδείξει και θα προβάλλει και την ίδια τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., η οποία έχει ταυτιστεί με την εξόρυξη του λιγνίτη στην περιοχή μας.
Συνεπώς ζητούμε να συνδράμετε την προσπάθεια αυτή, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Κύριε Πρόεδρε,
Με την ελπίδα ότι η θετική σας ανταπόκριση και συμβολή σε όλα τα παραπάνω θα είναι άμεση, αναμένουμε την έγγραφη απάντηση σας.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Συμφώνου Συνεργασίας –Συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την Τοπική Κοινωνία
Γιώργος Δακής
Νομάρχης Κοζάνης

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος


Αλήθεια βλέπουμε ποτέ στην καθημερινότητα μας άτομα που βρίσκονται σε μεγάλη δικαστική διαμάχη να συνυπάρχουν;;; Πως θα μπορούσε αυτό να γίνει στην περίπτωση των κατοίκων της περιοχής με την (Δ)ΕΗ Α.Ε;;; Όταν παρακαλάς κάποιον να κάνει κάτι το οποίο εδώ και καιρό έπρεπε να κάνει (αν πίστευε όντως σε συνεργασία και όχι σε αφαίμαξη) υποδεικνύοντας του κι όλας ότι με αυτό τον τρόπο θα να δείξει εταιρική ευθύνη και καλή εικόνα, δείχνει συνομιλητές που βρίσκονται "επίπεδο" ή πατρικίους και πληβείους;;; Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως οι πρώτοι αποτελούσαν την άρχουσα τάξη, ενώ οι δεύτεροι αποτελούσαν τον όγκο του πληθυσμού της Αρχαίας Ρώμης.
Επίσης σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ όλοι αυτοί οι φορείς που εκπροσωπούν το "Σύμφωνο Συνεργασίας–Συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την Τοπική Κοινωνία" το καλοκαίρι αλλά και στις πολλές περιβαλλοντικές κρίσεις υποστήριζαν ότι αν εάν δεν σκύψει άμεσα η ΔΕΗ στα ζητήματα που θέτουν οι φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος οι δυναμικές κινητοποιήσεις μας θα αποτελούν μονόδρομο. Γιατί λοιπόν στην επιστολή δεν υπήρχε ανάλογο αίτημα για γραπτή απάντηση και άμεσα μέτρα;
Πάλι κάποιοι θα κερδίσουν χρόνο εις βάρος μας!!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"καθώς θα εκτιμηθεί θετικά τόσο από το Σύμφωνο Συνεργασίας, όσο και κυρίως από τους συμπολίτες μας κατοίκους της περιοχής"
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΦΨΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙ ΑΥΤΟ;
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ;
ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ , ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ (ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ) ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ).
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ , ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΌΥΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ , ΠΕΙΤΕ ΜΑς , ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ , ΑΥΤΗ ΗΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

 
back to top