Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός Εργασίας – Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης...


Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός Εργασίας – Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
«Περιβαλλοντικές και Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις (Ενέργεια – Ρύπανση - Απασχόληση – Υγεία) από τη λειτουργία των Θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στο νομό Κοζάνης».

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α., διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Εργασίας – Προγράμματος για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (Ε’ και ΣΤ’) και Γυμνασίου (Α’, Β’ και Γ’) με θέμα: «Περιβαλλοντικές και Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις (Ενέργεια – Ρύπανση - Απασχόληση – Υγεία) από τη λειτουργία των Θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στο νομό Κοζάνης».
Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βελβεντού, του Βουλευτή ν. Κοζάνης κ. Νικόλαου Τσιαρτσιώνη και του πρώην βουλευτή ν. Κοζάνης κ. Ιωάννη Βλατή.
Οι Περιβαλλοντικές Εργασίες – Προγράμματα θα πρέπει να εκπονηθούν και παραδοθούν με μορφή α) τηλεοπτικού υλικού ή β) ηλεκτρονικού υλικού ή γ) φωτογραφικού υλικού ή δ) ηχητικού υλικού ή ε) γραπτών κειμένων ή στ) συνδυασμού των παραπάνω.
Οι Περιβαλλοντικές Εργασίες – Προγράμματα που θα εκπονηθούν θα πρέπει να είναι προϊόν πρωτογενούς παραγωγής και να έχουν περιεχόμενο σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού. Κατά τη διαδικασία της υλοποίησης των εργασιών οι μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες συνεργάζονται με τους Υπεύθυνους Π.Ε. κ. Γεώργιο Κόκοτα (Δευτεροβάθμια εκπ/ση) και κ. Μήλιου Ζωή (Πρωτοβάθμια εκπ/ση), καθώς και με το ΚΠΕ Βελβεντού.
Κάθε σχολείο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, ανάμεσα στα έργα των μαθητών του που θα λάβουν μέρος, αυτό που θα το αντιπροσωπεύσει στο διαγωνισμό (μία συμμετοχή για κάθε σχολείο).
Οι επιλεγμένες Εργασίες – Προγράμματα θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την 30η Ιανουαρίου 2009 στη διεύθυνση:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ 50400
Τηλ: 24640 31913

Μια επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από την Π.Ο. του ΚΠΕ Βελβεντού, τους Υπευθύνους Π.Ε. Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης και εκπρόσωπο από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, θα επιλέξουν τις έξι (6) καλύτερες εργασίες – προγράμματα, οι οποίες και θα βραβευθούν με τα παρακάτω χρηματικά ποσά:

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $1500 (δολ. ΗΠΑ)
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $1000 (δολ. ΗΠΑ)
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $700 (δολ. ΗΠΑ)

Β. ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $1800 (δολ. ΗΠΑ)
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $1200 (δολ. ΗΠΑ)
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: $800 (δολ. ΗΠΑ)

Ένα επιπλέον ποσό (που μπορεί να φτάνει αλλά δεν θα ξεπερνά τα $400 (δολ. ΗΠΑ) ανά σχολείο, θα διανεμηθεί στη σχολική – περιβαλλοντική ομάδα που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό με την προϋπόθεση να παρουσιάσει μία αξιόλογη εργασία – πρόγραμμα.
Η Επιτροπή Διαχείρισης μετά την συγκέντρωση των εργασιών και την αξιολόγησή τους, διατηρεί το δικαίωμα μερικής τροποποίησης των χρηματικών βραβείων χωρίς να μειώνεται το συνολικό ποσό της χορηγίας.
Η Παρουσίαση και Βράβευση των Εργασιών – Προγραμμάτων όλων των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βελβεντού την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009.
Χορηγός των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α. ο οποίος και θα διαθέσει το ποσό των $10.000 (δολ. ΗΠΑ).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις και οδηγίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, στον Υπεύθυνο του Κέντρου κ. Σαμαρά Κωνσταντίνο και στον Αν. Υπεύθυνο κ. Τσιουκαρδάνη Νικόλαο, στο τηλέφωνο 24640 31913 ή στην ιστοσελίδα kpevelventou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top