Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗ - ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...


Ο κ. Δακής δεσμεύτηκε πως οι τοπικοί φορείς «ενωμένοι, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης θα προωθήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και θα διεκδικήσουν τις απαραίτητες επενδύσεις της ΔΕΗ στην περιοχή». Μεταξύ άλλων μάλιστα ανέφερε πως η περιοχή θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την διέλευση του φυσικού αερίου.
Η ανησυχία των φορέων για το περιβάλλον αλλά και για την ουσία που έχουν τελικά οι συσκέψεις του συμφώνου ήταν έκδηλη στις δηλώσεις τους.
«Έχουμε κουραστεί να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να γίνεται τίποτα. Δεν εννοεί η ΔΕΗ να καταλάβει πως δεν μπορεί να περιορίζεται σε μελέτες και επιτροπές και άλλες διαδικασίες χρονοβόρες, ή θα σπάσουν το αυγό των συμφερόντων και θα δώσουν λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου ή να μας πουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», τόνισε το μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Παντελής Καραλευτέρης.
Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης επισήμανε πως «δεν υπάρχει η βούληση της ΔΕΗ και της πολιτείας για να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή». Συνδέοντας την οικονομική κρίση της επιχείρησης με τα προβλήματα της περιοχής ο κ. Αδαμίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «έχει πολλούς λόγους η περιοχή να ζητά το λόγο για την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η επιχείρηση».
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Κοζάνης Σάββας Ζαμανίδης τόνισε πως «δυστυχώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και έτσι όπως εξελίσσεται η συζήτηση δεν βλέπουμε να λύνονται άμεσα».
Από την χθεσινή σύσκεψη αναμένεται να παρθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με το ποιες θα είναι οι κινήσεις των φορέων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top