Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ξεχωριστή παρουσία των Πολιτιστικών Συλλόγων Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών...

Ξεχωριστή ήταν παρουσία των Πολιτιστικών Συλλόγων Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο στάδιο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
Φεστιβάλ στο οποίο πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι χορευτές από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρόν, σκορπώντας νότες αισιοδοξίας για το μέλλον, και την προοπτική του Ποντιακού Ελληνισμού.
Και όπως λέει μία ρήση του Πόντου <<Πρώτα ώβασον κ` επεκεί κακάντσον>> ας καταλάβουμε λοιπόν όλοι εμείς που ασχολούμαστε και αφιερώνουμε δημιουργικά το χρόνο μας στον Ποντιακό χώρο, ότι πλέον δεν χωρούν μίζερες λογικές και αντιλήψεις, δεν χωρούν προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές σε βάρος της Ιστορίας μας. Το παρελθόν μας είναι γεμάτο από αυτές, αναδεικνύοντας έτσι την αρνητική πλευρά του οργανωμένου ποντιακού χώρου, βεβηλώνοντας την ιερή μνήμη των προγόνων μας.



Οφείλουμε λοιπόν όλοι εμείς να αποβάλουμε ότι αμαυρώνει την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, για να μπορέσουμε σιγά – σιγά να αναθεωρήσουμε όλα αυτά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και να επαναπροσδιορίσουμε τους σκοπούς και τους στόχους που πρέπει να θέσουμε στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο που θα δώσει λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τον Ποντιακό Ελληνισμό δεκαετίες τώρα, ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την Αποκατάσταση των Νεοπροσφύγων, την εισαγωγή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κ.α..
Αφήνοντας στο περιθώριο το <<Εγώ>> και δίνοντας έμφαση και αξία στο <<Εμείς>> όπως έπραξαν οι χορευτές και οι χορεύτριες εκπροσωπώντας τους Συλλόγους τους που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να στείλουν όπως αυτοί ξέρουν με μοναδικό τρόπο, πιασμένοι χέρι - χέρι όλοι μαζί σαν μία γροθιά, το μήνυμα της ενότητας του Ποντιακού Ελληνισμού που θα αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε να χαθεί για ακόμη μία φορά η ευκαιρία που μας δόθηκε σε αυτό το φεστιβάλ.



Σε ένα φεστιβάλ που αναδείχθηκε η ανάγκη της ενότητας του Ποντιακού Ελληνισμού, και είμαστε περήφανοι και εμείς ως πρεσβευτές των δημοτικών διαμερισμάτων Μαυροδενδρίου & Ποντοκώμης του Δήμου Δ. Υψηλάντη, δίνοντας έτσι το στίγμα της δημιουργικής ενασχόλησης με τα κοινά. Καθημερινά δίνουμε τον δικό μας αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και μια υπόσχεση ότι θα δικαιώσουμε την ιερή μνήμη των Προγόνων μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Δ. Υψηλάντη, ιδιαίτερα όμως όλους όσους με την παρουσία τους εκπροσωπώντας τους Πολιτιστικούς Συλλόγους έδωσαν όπως αυτοί ξέρουν το στίγμα της προσφοράς που διέπει στους συλλόγους μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top