Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ποια είναι η "κόκκινη γραμμή" για το περιβάλλον, στο Ν.Κοζάνης;


"Αγιασμός" με νέφος,σκόνη και ρύπανση,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και εν μέσω Σεπτεμβρίου σε πολλά σχολεία και περιοχές του Ν.Κοζάνης ,παρότι αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε από το καλοκαίρι.
Καθημερινά και όλες τις τελευταίες ημέρες, στους Δήμους Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Δημ. Υψηλάντη,Ελλησπόντου και Αγίας Παρασκευής στο Ν. Κοζάνης, είχαμε σειρά υπερβάσεων των ορίων ρύπανσης και δυσφορία των κατοίκων.
Η ρύπανση των αιωρουμένων σωματιδίων και των περίφημων
PM10 είχε κτυπήσει..."κόκκινο"και πάλι, φθάνοντας δύο και τρείς φορές πάνω από τα όρια της ρύπανσης, αλλά πάλι..."άκρα του τάφου σιωπή"
Πλήν κάποιων σωματείων της ΔΕΗ και φορέων της περιοχής,αλλά και άλλων μεμονωμένων προσώπων ή ενδεχομένως ορισμένων που μου διαφεύγουν τώρα, δεν υπήρξε καμμία άλλη ουσιαστική αντίδραση!
Αλήθεια , ισχυροί αυτοδιοικητικοί φορείς και πρόσωπα δεν υπάρχουν στην περιοχή ή αυτοί δεν ενοχλούνται από την κατάσταση;
Ως πότε τελικά στο όνομα της "μη δυσφήμισης", θα παραμένουν "άπραγοι "οι "κρατούντες" στην περιοχή και με ευθύνη της Πολιτείας,θα επιβαρύνουμε καθημερινά την υγεία μας και την ζωή των παιδιών μας;
Εάν πάλι κάποιοι, επικαλούνται ότι "προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια", γιατί δεν μας το έχουν δείξει τόσα χρόνια τώρα και γιατί δεν βλέπουμε "ορατό αποτέλεσμα" στην ατμόσφαιρα;
Και εν τέλει , υπάρχει ή δεν υπάρχει "κόκκινη γραμμή" για τη ρύπανση και το περιβάλλον στο Νομό Κοζάνης , προκειμένου να
λαμβάνονται αμέσως δραστικά μέτρα στη ΔΕΗ για το περιβάλλον;
Υποτίθεται ότι έχει συμφωνηθεί και υπάρχει αυτή η "κόκκινη γραμμή"...
Μόνο που..."εγώ ψάχνω ακόμη να την βρώ" και μόνο που όλες τις προηγούμενες ημέρες όλοι εμείς οι πολίτες του Ενεργειακού Κέντρου, "ντουμανιάσαμε" και πάλι, από την αυξημένη ρύπανση στην περιοχή..!

Αρθρο του Αντώνη Μαυρίδη-Δημοσιογράφου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ipopsifie dimarhe tis Ptolemaidas emas rotate rotiste to komma sas pou ke simera den afise eleftera na psifisoun sto dimopsifisma ke pigan olo to kopadi ston Pari (den ine tou PASOK).ala tha mou pis ti tha ginoun tosa spitia kozaniton pou proorizotan gia fitite.
i ilopiisi afora tin DEH ke edo na doume ti skata ehi apo lefta na dosi .Tha gelasi ke i pardali katsika .

 
back to top