Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Νέος γύρος καταλήψεων ταινιοδρόμων...


Με κεντρικά αιτήματα την μετεγκατάσταση του χωριού και τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Ακρινής - Πτολεμαΐδας, οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ακρινής, του δήμου Ελλησπόντου, του νομού Κοζάνης, κατέρχονται το προσεχές Σάββατο σε δυναμική κινητοποίηση, προχωρώντας για άλλη μια φορά σε κατάληψη των ταινιοδρόμων.
Η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις πάρθηκε σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής. Είχε εξουσιοδοτηθεί όμως το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής να ορίσει την ημερομηνία. Έτσι, σε χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση το δ.σ. του συλλόγου αποφάσισε την κάθοδο και την κατάληψη των ταινιοδρόμων στη γέφυρα του Κλείτου, στις 10 το πρωί του Σαββάτου. «Ζητάμε επιτέλους λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που δημιουργεί η δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή. Αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση στο υπόμνημα που καταθέσαμε στη ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια των καταλήψεων πριν από μερικούς μήνες, αποφασίσαμε να ξανακατέβουμε στο δρόμο του αγώνα, τον οποίο και θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής, Κώστας Πουτακίδης. Επισήμανε μάλιστα «την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό με τη σκόνη από τα ορυχεία», επικαλούμενος και σχετική μελέτη της ίδιας της ΔΕΗ. Η μελέτη αυτή που δόθηκε από τη ΔΕΗ στον σύλλογο κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, δείχνει «ημερήσιες υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων 83 ημέρες το χρόνο, όταν οι υπερβάσεις δεν πρέπει αν ξεπερνούν τις 35 φορές», δήλωσε ο Κ. Πουτακίδης.
Αναφερόμενος ο εκπρόσωπος του συλλόγου, στην άρνηση της ΔΕΗ να απαντήσει σε υπόμνημα με δώδεκα αιτήματα που είχε καταθέσει ο σύλλογος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τα δώδεκα αιτήματα μας απάντησε θετικά μόνο σε ένα, που ήταν η επίδοση της μελέτης, η οποία μελέτη δυστυχώς για τη ΔΕΗ αποκαλύπτει αυτή την τραγική περιβαλλοντική κατάσταση που βιώνουμε τόσα χρόνια». Όλα τα άλλα αιτήματα που είχαν σχέση με τις προσλήψεις και του διπλασιασμού του ποσοστού των προσλήψεων για την Ακρινή που ζητούν οι κάτοικοι, την επιδημιολογική μελέτη, τη μελέτη βιωσιμότητας του χωριού κ.λ.π. δεν ικανοποιήθηκαν, υποστήριξε ο Κ. Πουτακίδης.
Πάντως, οι κάτοικοι της Ακρινής για το ερχόμενο Σάββατο, θέτουν σε προτεραιότητα το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού, καθώς όπως υποστηρίζουν «σε τέτοιο περιβάλλον δεν μπορούμε να ζήσουμε». Συγχρόνως ζητούν μέτρα βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Ακρινής ? Πτολεμαΐδας, καταγγέλλοντας «την πολύ κακή κατάσταση του δρόμου, εξ' αιτίας της οποίας έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα». Τέλος, απαιτούν βεβαίως απαντήσεις στο υπόμνημα με τα δώδεκα αιτήματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top