Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Αποτελέσματα των εκλογών για τόπο μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης...



Στις 18.00 ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία κατά την οποία οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δημότες επέλεξαν μια από τις πέντε, τελικά, προτεινόμενες περιοχές οι οποίες ήταν : η νότια περιοχή στη Ζώνη Ενεργούς Πολεοδομίας, η περιοχή ανάμεσα στον Άργιλο και το Βατερό του Δήμου Κοζάνης, η Ασβεστόπετρα του Δήμου Πτολεμαΐδας, η περιοχή «Μπορντώ» του Δήμου Μουρικίου, καθώς και περιοχή κοντά στο Μαυροδέντρι του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, στον οποίο ανήκει η Ποντοκώμη. Επίσης μπορούσε όποιος ήθελε να προτείνει κάποιο άλλο χώρο μετεγκατάστασης.
Τα αποτελέσματα μετά την ψηφοφοία λοιπόν΄έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 826
1)Νότια περιοχή στη Ζώνη Ενεργούς Πολεοδομίας 633 ψήφοι - Ποσοστό 76,63 %
2)Περιοχή Μπορντώ του Δήμου Μουρικίου 65 ψήφοι- Ποσοστό 7,87 %
3)Κρυόβρυση Δήμου μουρικίου 50 ψήφοι - Ποσοστό 6,05 % .Να σημειωθεί πως η λύση αυτή προτάθηκε ως άλλος χώρος μετεγκατάστασης
4)Βατερο του Δήμου Κοζάνης 43 ψήφοι - Ποσοστό 5,21 %
5)Ασβεστόπετρα του Δήμου Πτολεμαΐδας 20 ψήφοι - Ποσοστό 2,42 %
Μαυροδεντρι του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη 2 ψήφοι
9 ψήφοι διάφορα μέρη μετεγκατάστασης
10 ακυρα-λευκά ψηφοδέλτια



Σύμφωνα με την ψηφοφορία Θα επιλεγεί η πρόταση που θα συγκεντρώσει το 50% συν ένα των ψήφων και αυτό είναι η νότια περιοχή στη Ζώνη Ενεργούς Πολεοδομίας που πήρε ποσοστό 76,63 % των ψηφισάντων.Θα ακολουθήσουν επικυρωτικές αποφάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων της Ποντοκώμης και του τόπου που θα φιλοξενήσει τον νέο οικισμό. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι μελέτες, χωροθετήσεις και απαλλοτριώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος ώστε ως το 2015 να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top