Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Πρόστιμο στη (Δ)ΕΗ Α.Ε για το δρόμο της Ακρινής...

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην κατασκευή του
Δικαιωμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι της Ακρινής, για την εξέλιξη που είχε το θέμα του προστίμου στη ΔΕΗ, για τις παρεμβάσεις που έκανε στο επαρχιακό δρόμο Κλείτου -Ακρινής, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόσβαση στα ορυχεία.
Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής είχε επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας. Η ΔΕΗ προσέφυγε κατά της απόφασης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αφού εξέτασαν την ένσταση, έκαναν την εισήγησή τους στον περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη. Ο τελευταίος απέρριψε την ένσταση της ΔΕΗ, κρίνοντας αβάσιμες τις αιτιάσεις της, ενώ συγχρόνως έκρινε βάσιμους τους λόγους για τους οποίους ο νομάρχης επέβαλε το πρόστιμο, το οποίο η ΔΕΗ θα αναγκαστεί τελικώς να το πληρώσει.
Ως γνωστόν οι κάτοικοι της Ακρινής είχαν προβεί σε πολυήμερες κινητοποιήσεις πριν από μερικούς μήνες, καταγγέλλοντας τη ΔΕΗ ότι κατασκευάζει «δρόμο καρμανιόλα» και ως εκ τούτου εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων για τους διερχόμενους που χρησιμοποιούν το δρόμο. Είχαν καταθέσει μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε τακτική δικάσιμος. Όμως οι προσφεύγοντες κάτοικοι έχασαν τη δίκη, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν τη συγκέντρωση στοιχείων, καθώς εκτιμούν ότι ο «δρόμος καρμανιόλα» δεν πρέπει να γίνει και δηλώνουν ότι θα τον αποτρέψουν με κάθε τρόπο. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας, όπως υπογραμμίζουν «είναι μια στενή γέφυρα που κατασκεύασε η ΔΕΗ, η οποία μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων».

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top