Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Συμβολική κατάληψη στο Ορυχείο Καρδιάς...


Σε εφαρμογή της απόφασης του Συμφώνου Συνεργασίας - Συνύπαρξης της Τοπικής Κοινωνίας με τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, συμβολική κατάληψη στο Ορυχείο Καρδιάς.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, εκπροσωπώντας το Νομάρχη Γιώργο Δακή, στην κατάληψη παρέστη ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς. Επίσης έδωσαν το παρών ο Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, οι Δήμαρχοι Δημητρίου Υψηλάντη, Ελλησπόντου και Κοζάνης, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Κων/νος Σανίδης και Πάρης Κουκουλόπουλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Σύμφωνο, Γιώργος Αδαμίδης καθώς και άλλα στελέχη από σωματεία εργαζομένων της περιοχής.

Από τους καταληψίες παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Προϊστάμενο του Ορυχείου Καρδιάς κ. Ιωάννη Ιωακείμ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων του Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης, με το Διευθυντή του ΛΚΔΜ κ. Χρήστο Δαβάκο.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου επέδωσε στον κ. Δαβάκο την πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και έθεσε τις προτάσεις του Συμφώνου που θα βοηθήσουν στη διάρκεια των ημερών της κρίσης, την περιβαλλοντικά επιβαρημένη ατμόσφαιρα.

Οι προτάσεις του Συμφώνου αναφέρουν συγκεκριμένα:

Α) την 24ωρη διαβροχή των ορυχείων

Β) τη δημιουργία ομάδας διαχείρισης κρίσης, στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος του ΛΚΔΜ και εκπρόσωπος του Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης, ώστε στις δύσκολες περιβαλλοντικές ημέρες να σταματά η λειτουργία των ορυχείων και να μειώνονται τα φορτία των ΑΗΣ.

Ο κ. Δαβάκος από την πλευρά του, συμφώνησε στο θέμα της διαβροχής ενώ για τη δημιουργία της ομάδας διαχείρισης κρίσης, παρέπεμψε τους συνομιλητές του στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αθανασόπουλο.

Επίσης, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί σύντομα, ευρεία σύσκεψη με τα Διευθυντικά Στελέχη του ΛΚΔΜ, των Διευθυντών των ΑΗΣ και των μελών του Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης, έτσι ώστε να υπάρχει ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός.

Τέλος, οι καταληψίες τόνισαν με έμφαση να σταματήσουν από την πλευρά της ΔΕΗ τα λόγια και να αρχίσουν οι πράξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kala ke i diorismeni karagiozides elavan drasi stin periohi .BRAWO TOUS I ePANASTASI PETIHE .emis tous doksazoume !!!!!!!

 
back to top