Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Η προχειρότητα της ΔΕΗ Α.Ε "επιβραβεύει" το λάθος...


Σε μια εποχή στην οποία οι αρχές της δημοσιότητας, της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής, της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας δοκιμάζονται έντονα, η ΔΕΗ Α.Ε έδειξε και πάλι την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται σοβαρά θέματα, όπως αυτό των προσλήψεων. Ο εφιάλτης της ανεργίας καταδυναστεύει πολλούς νέους ανθρώπους και σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το 40% των Ελλήνων θεωρεί, ότι αυτό είναι το υπʼ αριθμόν ένα πρόβλημα στη χώρα μας, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο κατά 7%. Το 66% μάλιστα των Ελλήνων πιστεύει, ότι η κατάσταση της απασχόλησης θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Δυσκολότερη η κατάσταση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, που απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας. Όμως αυτό δεν είναι ικανό να «συγκινήσει» τους ανεύθυνο-υπεύθυνους της ΔΕΗ Α.Ε που ορίστηκαν να βγάλουν σε πέρας την διαδικασία επιλογής προσωπικού, έτσι ώστε να το πάρουν σοβαρά υπόψη.
Το 2007 γίναμε μάρτυρες της πρώτης παλινωδίας της εν λόγω επιχείρησης. Προκήρυξε το διαγωνισμό 1/ 2007 για 2.035 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων χωρίς καν να τον περάσει από την νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ότι πρώτα ένας διαγωνισμός προσλήψεων πρέπει να πάρει ΦΕΚ, να δημοσιευθεί δηλαδή στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για να είναι έγκυρος, με αποτέλεσμα όταν τελικά κατάλαβαν το λάθος ο διαγωνισμός να πάει χρονικά, ως προς την διαδικασία αξιολόγησης του, αρκετό καιρό πίσω.
Παράλληλα με τον διαγωνισμό 1/2007 έτρεξε και ο διαγωνισμός 2/2007 που αφορούσε την πρόσληψη 142 ατόμων ανειδίκευτου προσωπικού
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βγήκαν τα αποτελέσματα του εν λόγω διαγωνισμού στα οποία όμως παρατηρείται το εξής τραγικό λάθος: τα 300 μόρια που παίρνουν τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας δόθηκαν δίχως να ληφθεί υπʼ όψη το άρθρο 3 του ν.3454/2006 το οποίο αναφέρει πως: Την ιδιότητα αυτή αποκτούν (άρθρο 3 ν. 3454/2006)
α)Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι: Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή Φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και β)στα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Με λίγα λόγια πως είναι δυνατόν να δίνουν παράλληλα μόρια για ανήλικα τέκνα και μόρια τέκνου τρίτεκνης οικογένειας αφού αυτόματα το ένα αναιρεί το άλλο; Πως είναι επίσης δυνατόν να θεωρούνται τέκνα τρίτεκνης οικογένειας και να μοριοδοτούνται άτομα που είναι γεννημένα πριν το 1983 και 1985;
Όποιος δηλαδή γνώριζε το νόμο της τριτεκνίας και με βάση αυτόν δεν υπέβαλε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης «τιμωρείται» από τη ΔΕΗ, η οποία ταυτόχρονα «επιβραβεύει» το λάθος.
Ακόμα και να γίνουν ενστάσεις και να αλλάξουν τα ονόματα των επιτυχόντων, θα καταλάβουν τη θέση άλλοι υποψήφιοι που πάλι έχουν μοριοδοτηθεί λάθος αφού τα αποτελέσματα στο σύνολό τους είναι λανθασμένα.
Το χειρότερο είναι πως αποδέκτες όλης αυτής της προχειρότητας είναι όλοι οι υποψήφιοι που εύλογα αγωνιούν για την εξέλιξη και την πορεία των αποτελεσμάτων.

Επιστολή πολίτη προς το site μας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ,σας γραφω το παρακατω γιατι και παλι η δεη πρωτοτυπισε στα αποτελεσματα
τις 2/2007 προκηρυξεις,ενω στα προσωρινα αποτελεσματα ειχε κανει το
τραγικο λαθος και εβαλε μορια σε τριτεκνους που βαση νομου δεν επρεπε να
τα παρουν,τωρα αναρτηθηκαν στο σαιτ τα οριστικα αποτελεσματα για λιγο
διαστημα και παρατηρησα πως εκαναν ακομα ενα τραγικο λαθος,ενω η
προκηρυξη που εχει βγαλει η ιδια η δεη και που οριζει ο νομος περι
αποδηξεις ιδιωτητας του πολυτεκνου λεει πως για να αποδηξεις οτι εισαι
τεκνο πολυτεκνων χρειαζονται 2 χαρτια,ενα απο τον δημο της οικογενειακης
σου καταστασης και ενα συνοδευομενο απο την υπηρεσια πολυτεκνων ασπε,στα
αποτελεσματα λοιπον αυτα φαινετε πως η ΔΕΗ επιβραβευει για αλλη μια φορα
τα λαθη και εχει δωσει μορια σε ατομα που στα προσωρινα αποτελεσματα δεν
ειχαν παρει μορια διοτι ειχαν βαλει το ενα χαρτι απο τα δυο που ζητουσε η
προκηρυξη και που προβλεπει ο νομος,για αλλη μια φορα δηλαδη μεσα σε 3
μηνες η ΔΕΗ στα αποτελεσματα κανει το ενα λαθοε μετα το αλλο,πως γινεται
ατομα που που δεν εβαλαν τα χαρτια που απετουσε η προκηρυξη για να
δικαιουνται να επιβραβευει το λαθος αυτο και τωρα που βγαζει τα οριστικα
να τους τα δινει αφου το λαθος που εκαναν παραμενει το ιδιο και απο την
στιγμη που εχει ληξει η προξηρυξη δεν μπορεις να στηλεις συμπληρωματικα
χαρτια,ευχαριστω πολυ,κοιταξτε το νομο και ψαξτετο και αν δειτε πως ειμαι
λαθος να μην αναρτησετε την καταγγελια μου,αλλα αν δειτε πως εχω δικιο
παρακαλω πολυ να την αναρτησετε.

 
back to top