Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Από τη ΔΕΗ τα έργα υποδομής των νέων οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης...

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Αθήνα μεταξύ του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή και υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ συμφωνήθηκε να αναλάβει η επιχείρηση την κατασκευή των υποδομών στους χώρους όπου θα επιλέξουν οι κάτοικοι των οικισμών Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη και Μαυροπηγής του Δήμου Πτολεμαΐδας, να μετεγκατασταθούν. Αυτό ανακοίνωσε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής σύσκεψης των κατοίκων της Μαυροπηγής, με θέμα τη μετεγκατάσταση του οικισμού. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση κατασκευής ενός λειτουργικού δικτύου, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι ενέργειες, με συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε στα τέλη του 2009 να επικυρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα, με τη δημοσίευση στο Φ Ε Κ και το 2013 οι κάτοικοι της Μαυροπηγής να μεταφερθούν στον νέο οικισμό, χωρίς τα λάθη και τις παραλείψεις από αντίστοιχες διαδικασίες, άλλων οικισμών.
Εν τω μεταξύ σήμερα Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Ποντοκώμης, θα γίνει από την ΑΝ.ΚΟ παρουσίαση – αξιολόγηση των προτεινόμενων περιοχών μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Παράλληλα σήμερα αναμένεται οι κάτοικοι της Ποντωκώμης να αποφασίσουν για το εάν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης του οικισμού, υλοποιώντας την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δημητρίου Υψηλάντη.

Πηγή: Έρα Κοζάνης

Μας επισημοποιεί κάποια υπουργική απόφαση (ΦΕΚ) το αποτέλεσμα της επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης ή θα πάθουμε τα ίδια που έπαθε η Ακρινή με παρόμοια διαδικασία πριν μερικά χρόνια;;; Μήπως όλο το παιχνίδι παίζεται για να κερδίσει για άλλη μια φορά χρόνο η ΔΕΗ Α.Ε;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pos leei i parimia
""I tris pou
eklepsan ton ilio""
apo kala pedia katentisan malakoulides .

 
back to top