Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Νέες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις...

Μετά την επεισοδιακή λήξη των κινητοποιήσεων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, την περασμένη Δευτέρα, σήμερα, Πέμπτη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνεται μια νέα, δυναμική αλλά συμβολική αυτή τη φορά κινητοποίηση. Στις 6, λοιπόν, το πρωί, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι χθες πληροφορίες, κάτοικοι πληττόμενων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ περιοχών θα αποκλείσουν την είσοδο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Επιχείρησης.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πύλη του ΑΗΣ θα λάβει χώρα μια μεγάλη εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, ο Σύλλογος περιβάλλοντος και ανέργων Ακρινής, ο Σύλλογος περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Δημητρίου Υψηλάντη και η επιτροπή αγώνα Μαυροπηγής. Με μηνύματά τους, οι διοργανωτές καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν το «παρών», προκειμένου, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, να κλείσει για μία ημέρα, ο πιο ρυπογόνος σταθμός της Ευρώπης!

Στο μεταξύ, αύριο, Παρασκευή 6 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση των τριών κατοίκων του Αγίου Δημητρίου οι οποίοι συνελήφθησαν την Δευτέρα μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στους ταινιόδρομους του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Οι τρεις κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής, απλής σωματικής βλάβης, παρακώλυση κοινωφελών εγκαταστάσεων και διατάραξη της οικιακής ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top