Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Σχολιάζοντας το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ Α.Ε...


Ψέμα...Ψέμα...Ψέμα...Το τρίπτυχο της "επιτυχίας" της ΔΕΗ Α.Ε!!!!! |
"Η ΔΕΗ Α.Ε έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και συνεχώς παίρνει νέα μέτρα για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νομού Κοζάνης" λέει το δελτίο τύπου της ΔΕΗ. Αλήθεια που είναι αυτά και δεν τα βλέπουμε;;
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για αποκαταστάσεις εδαφών σε αντίθεση με την επιτροπή ελέγχου πορείας έργων αποκατάστασης των ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. για το ορυχείο Πτολεμαΐδας ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τμήμα Περιβάλλοντος αρ.πρωτ. 987/8/02.08 –Κοζάνη, στην οποία αναφέρετε ότι ουσιαστική αποκατάσταση των ορυχείων ουδέποτε έγινε.
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος στα Ορυχεία (διαβροχές με βυτία, μόνιμα δίκτυα καταιονισμού, περισυλλογή λαδιών, διαχείριση κάθε είδους αποβλήτων κλπ). Η πραγματικότητα είναι εμφανέστατη όταν κάποιος επισκέπτης περάσει από την περιοχή ιδίως σε μια καλή μέρα. Πλήθος αιωρούμενων σωματιδίων από τα ορυχεία κατακλύζουν την ατμόσφαιρα και δεν μετριέται ούτε καν το μέγεθος τους. Ίσως η ΔΕΗ Α.Ε να μιλά για την φυσική κατάβρεξη των ορυχείων από την βροχή που και αυτή πλέον έχει περιοριστεί λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, μάλλον άλλο μέρος της Ελλάδας έλεγξαν και επέβαλλαν πρόστιμο 600.000 € ο δε υπουργός
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για την περισυλλογή λαδιών και την διαχείριση κάθε είδους αποβλήτων. Ένα περιβαλλοντικό ISO από μόνο δεν λέει κάτι. Εκείνος που πληρώνει μπορεί να έχει ότι ISO θέλει προκειμένου να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του. Ακόμα και σήμερα μπορεί κανείς να βρει πολλές παρατυπίες της ΔΕΗ Α.Ε. Το ISO της ΔΕΗ Α.Ε να υπενθυμίσουμε ότι το έχει πάρει πριν ένα περίπου χρόνο. Για τα προηγούμενα 49 χρόνια δεν έγινε ποτέ λόγος… Ένας χρόνος αρκεί έτσι ώστε να ανατραπεί η προηγούμενη κατάσταση….
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για «Το Λιγνιτικό Κέντρο που συνδράμει τους όμορους Δήμους και την ευρύτερη περιοχή με εξοπλισμό και προσωπικό για την υλοποίηση διάφορων έργων.» Σαν να μας λέει εγώ σας πληρώνω να κάνετε έργα… βουλώστε το. Δίνω την ευκαιρία στους δήμαρχους να βάλουν άτομα στις δουλειές και όλα βαίνουν καλώς. Αλήθεια για την ρύπανση της γης κι του αέρα, την καταστροφή του υδάτινου ορίζοντα, ποίος πληρώνει;;; Πάλι εμείς και κανένας άλλος…
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για «αντικατάσταση παλαιών και χαμηλής απόδοσης μονάδων η ΔΕΗ προχωράει στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων που θα ενσωματώνουν την πλέον σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία, η λειτουργία των οποίων θα συμβάλλει στην αισθητή βελτίωση του Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία.» λέει η ΔΕΗ Α.Ε. Ευτυχώς που μας κάνουν χάρη οι κύριοι της ΔΕΗ Α.Ε… Τι καλοί που είναι!!!!! Μια είναι η μονάδα που θα αντικαταστήσει παλιά μονάδα (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας). Η άλλη θα προστεθεί στην καινούρια μονάδα που έχει γίνει πριν μερικά χρόνια στην Μελίτη. Γιατί όμως δεν βρισκόταν στα σχέδια των νέων 2500 Mwatt.
Μέχρι (αν ποτέ αυτό γίνει) τότε θα είμαστε αναγκασμένοι (σίγουρα και για πολύ μετά) να έχουμε 5πλάσιες υπερβάσεις ρύπων και να επιβαρύνεται η υγεία μας… Τι τυχεροί που είμαστε!!!!!!!!!!! Η παραπάνω πραγματικότητα έχει επισφραγιστεί με την απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβούλιου της Ευρώπης (Resolucion CM/ResChS (2008/1Complaint No.30/2005 by the Marangopoulos Fountation for Human Rigt against Greece,adopted by the Committee Of Ministers on 16 January 2008 at the 1015 meeting of the Ministers Deputies) καταδικαστική για την Ελλάδα και την ΔΕΗ
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για το θέμα των προσλήψεων η ΔΕΗ με επιστολή της γνωστοποίησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, τον αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν στο Νομό Κοζάνης κατά την επόμενη τριετία. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 1.385 άτομα. Ειδικότερα:425 θέσεις εργασίας καλύπτονται από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό 1/2007, που έχει διενεργήσει η Επιχείρηση για την πρόσληψη 2.035 ατόμων, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Η προχειρότητα αυτού του διαγωνισμού δεν είχε προηγούμενο!!!Πρώτη φορά γίνεται διαγωνισμός χωρίς να έχει περάσει από ΦΕΚ και ξανά επαναλαμβάνεται!!! Ήδη έχει περάσει το εύλογο διάστημα των 16 μηνών χωρίς να γίνεται καν λόγος. 91 θέσεις εργασίας καλύπτονται από το Διαγωνισμό 2/2007, που επίσης έχει διενεργήσει η ΔΕΗ Α.Ε. για την πρόσληψη 142 ατόμων. Η Επιχείρηση για να επιταχύνει τις διαδικασίες έχει συστήσει ειδική Επιτροπή, η οποία θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής και διαβίβασης των αποτελεσμάτων στο ΑΣΕΠ εντός τριμήνου το αργότερο. Οι θέσεις αυτές η ΔΕΗ Α.Ε είχε δεσμευτεί πως θα είναι μόνο για την περιοχή κάτι που δεν συμβαίνει. Είχε δεσμευτεί πως δεν θα είναι για εξειδικευμένες ειδικότητες κάτι που δεν συμβαίνει. Όταν λοιπόν οι ήδη υπάρχοντες διαγωνισμοί καταστρατηγούνται τόσο πολύ πως μπορούμε όλοι μας να έχουμε εμπιστοσύνη στη ΔΕΗ Α.Ε η οποία σε πλάνα επιχειρησιακά του Νοεμβρίου του 2006 μιλά για μείωση του προσωπικού ως το 2010 και όχι σε προσλήψεις!!!
Η ΔΕΗ μιλά για το γεγονός «πως είναι εισηγμένη επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα και προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από την Πολιτεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με άλλα λόγια σκοπός της είναι η κερδοφορία με οποιοδήποτε κόστος. Εμείς εδώ μάλλον μόνο στατιστικά μεγέθη αποτελούμε….Έχουμε το προνόμιο να τρώμε και την ρύπανση στην «μάπα» αλλά και να πληρώνουμε για αυτήν τα κόστη των καυσαερίων, μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, αφού και εμείς καταναλώνουμε ενέργεια. Συνεπώς, διπλή επιβάρυνση για όλους εμάς. Κοινό όφελος και μετοχικό κεφάλαιο άραγε συμβαδίζουν;;;;
Η ΔΕΗ Α.Ε μιλά για το γεγονός ότι «Η Επιχείρηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και ανοχής αλλά είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τόσο τα νόμιμα συμφέροντά της όσο και αυτά του Κοινωνικού Συνόλου.» Άραγε πότε κάθισε να μιλήσει μαζί μας;;;; Εδώ και 50 χρόνια σαν σύγχρονος φεουδάρχης μας πίνει το αίμα χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει για τίποτα. Εδώ και 1,5 χρόνο έφτιαξε και τον κυματοθραύστη των ενεργειών μας το «Σύμφωνο συνεργασίας ΔΕΗ Α.Ε και Τοπικής Κοινωνίας» για να μπορεί να κερδίζει ανά πάσα στιγμή χρόνο στο περίπλοκο παιχνίδι της ενέργειας. Τα δικά μας νόμιμα συμφέροντα ποιος τα προστατεύει άραγε;;;; Δεν ανήκουμε στο κοινωνικό σύνολο;;;;;;Που βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης σε όλες αυτές τις εξελίξεις;;;; Τι κάνει ο εισαγγελέας για εμάς;;;;; Υπάρχουν εισαγγελείς πολλαπλών ταχυτήτων Μάλλον όλοι τους είναι με την πλευρά του φεουδάρχη γιατί έχουν συμφέρον από αυτόν…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητούν έκτακτη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης
ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αρ. 52 §3 Π.Δ. 30/1996 (Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπως ισχύει σήμερα, αιτούμεθα ως Συνδυασμός Μείζονος Αντιπολίτευσης, την έκτακτη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, με θέμα:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.»
Α. Συμπαράσταση στο Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης.
Β. Να δοθεί πολιτική λύση από την Κυβέρνηση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του ενεργειακού άξονα για προσλήψεις και προστασία του περιβάλλοντος.
Γ. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με απόφασή του, να καλέσει για έλεγχο τους Επιθεωρητές του περιβάλλοντος για την τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των Α.Η.Σ και των Ορυχείων.

Οι αιτούντες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι
Ιορδάνης Ανδρεάδης, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Στέργιος Τζιμίκας
Γεώργιος Αποστολίδης
Αλέξανδρος Σουμελίδης
Αναστασία Μπούρτσου
Ιωάννης Παπαϊορδανίδης
Βασίλειος Κωνσταντόπουλος
Ελένη Μεντεσίδου – Πινίδου
Ελπίδα Κοϊμτζίδου
Σωτήριος Σοφολόγης
Ένα σχολείο
«Το Πασοκ (του μπαρμπα Γιαννη απο το Κλειτος) είναι εδώ ενωμένο και αδύνατο»

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι κάνουν οι Νέο Δημοκράτες στην Κέρκυρα ,μη μου λέτε ότι έκαναν και εδώ κάτι, όλοι στο γλείψιμο του Νικόλα Τς. Αυτός κάνει αναθέσεις ,προσλήψεις κλπ .Άχρηστος υπουργός άριστος (?) νταβλαντορος της περιοχής .

http://www.corfunews.eu/

 
back to top