Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Θαμμένοι παραμένουν τάφοι στο κοιμητήριο του Πτελεώνα (26/06/2008)

Μόνο με γραπτή δέσμευση της ΔΕΗ θα επιτρέψουν οι κάτοικοι του Πτελεώνα την συνέχιση των εργασιών καθαρισμού τάφων στο κοιμητήριο, που το Νοέμβριο του 2000, ύστερα από κατολίσθηση σε αποθέτη του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, καταπλακώθηκε από τόνους χωμάτων. Πριν από 15 ημέρες ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Δαβάκος, διεμήνυσε στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεώνα Αθανασίο Τσαλκιτζίδη, ότι θα πρέπει να συζητήσουν την προοπτική μιας μικρής εργολαβίας προκειμένου να αποκαλυφθούν και οι τελευταίοι τάφοι και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων στα Νεκροταφεία, μετά την προ τριετίας διακοπή των εργασιών. Η απάντηση του κ. Τσαλκιτζίδη ήταν ότι η ΔΕΗ θα πρέπει γραπτά να προσδιορίσει το είδος και το χρόνο των εργασιών. Εν τω μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένει ο δικαστικός αγώνας ομάδας κατοίκων του Πτελεώνα που διεκδικούν αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ για ηθική και υλική βλάβη που επέφερε η κατολίσθηση στα κοιμητήρια.

Πηγή Έρα Κοζάνης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala i katolisthisi den pragmatopiithike epi dievthinti tou Stratarhi PAPAGEORGIOU .pali i DEH aprosopi ftei ke edo .Na ta plirosi o PAPAGEORGIOU .
NIKOS

Ανώνυμος είπε...

μας "εφυγε" ο Ηλιας ΚΟΡΔΑΣ λαμπρος αρχιτεκτων Μηχανικος ΔΕΗ που ασχολητηκε με την ρυπανσυ στην Περιοχη μας .Εμεις που το ζησαμε δεν θα τον ξεχασουμε .Ν.Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ο Ηλιας Κορδας ο μηχανικος ηταν θειος μου, νονος μου και μας μεγαλωσε εμενα και τα δυο αδερφια μου-σας ευχαριστω, ευχομαι να το θυμομαστε και να αγαπαμε το περιβαλλον...

 
back to top