Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Πέμπτη ημέρα στους ταινιόδρομους οι κάτοικοι Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου...

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις από χτες τα μεσάνυχτα οι κάτοικοι της Ακρινής
Συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την κατάληψη των ταινιοδρόμων της ΔΕΗ και της βόρειας πύλης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, διεκδικώντας προσλήψεις στη ΔΕΗ και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Αντιθέτως, ανέστειλαν χτες στις 12 τα μεσάνυχτα την κατάληψη οι κάτοικοι της Ακρινής, οι οποίοι διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του οικισμού, έπειτα από το κλείσιμο συνάντησης των καταληψιών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες σήμερα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής, Κώστα Πουτακίδη, «ορισμένα αιτήματα που είναι της άμεσης αρμοδιότητας της ΔΕΗ ικανοποιήθηκαν, ενώ παραμένει το κεντρικό αίτημα της μετεγκατάστασης για το οποίο ζητήσαμε συνάντηση με το υπουργείο Ανάπτυξης. Για την ώρα αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα που θα συναντηθούμε με τον υπουργό Ανάπτυξης ή με τον αρμόδιο υφυπουργό. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα εξαρτηθεί αν θα επανέλθουμε στα μπλόκα».
Στο άλλο μπλόκο οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου συνεχίζουν την κατάληψη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αίτημά τους. Προχτές βράδυ συνήλθε στο χώρο της κατάληψης το άτυπο συντονιστικό όργανο του νομού για το περιβάλλον, το οποίο εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στους καταληψίες. Χτες στις 7-9 το πρωί το σωματείο «Σπάρτακος» πραγματοποίησε κατάληψη της κεντρικής πύλης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Χτες βράδυ κάτοικοι της περιοχής με συνθήματα και πανό εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους μπροστά στο δημαρχείο Κοζάνης, μοιράζοντας συγχρόνως ενημερωτικό υλικό για τα αιτήματά τους.
Εξʼ άλλου, χτες ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κοζάνης κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης της Περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, Ηλία Τεντσογλίδη, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Ηλία Σισμανίδη και τον δήμαρχο Ελλησπόντου Κώστα Σανίδη, στους οποίους επέστησε την προσοχή, καθώς «οι καταλήψεις είναι παράνομες» και τους ζήτησε να σταματήσουν, γιατί διαφορετικά θα αναγκαστεί, όπως είπε, να πάρει μέτρα. Υπενθυμίζονται ότι διώκονται ήδη περί τους εβδομήντα κατοίκους των δύο διαμερισμάτων από τις περσινές καταλήψεις, δίωξη για την οποία οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν την ανάκληση των διώξεων.
Τέλος, ο Η. Τεντζογλίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή από το χώρο των καταλήψεων. Σημείωσε ότι «ο νομάρχης μεσολάβησε το περασμένο καλοκαίρι να σταματήσουμε τοις καταλήψεις. Από τότε δεν λύθηκε κανέναν αίτημα και ακούμε συνεχώς υποσχέσεις. Γιατί ο νομάρχης που είναι και πρόεδρος του Συμφώνου Συνεργασίας και Συνύπαρξης ΔΕΗ – τοπικής κοινωνίας δεν έρχεται να μας συμπαρασταθεί. Ποιος είναι ο ρόλος του Συμφώνου Συνεργασίας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το όνομα του εισαγγελέα είναι άγνωστο στον Χρηστάκη .Τι ντρέπεται να μας το πει ??/

Ανώνυμος είπε...

Και ο εφέτης εισαγγελέας στην Κοζάνη επιτρέπει την Τρομοκρατία ???
Μήπως είναι του Γοντίκα ? kala tou PASOK OXI?

 
back to top