Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Δελτίο τύπου της ΔΕΗ για την κατάληψη των ταινιοδρόμων...

Σχετικά με την πολυήμερη κατάληψη των ταινιόδρομων τροφοδοσίας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πολυήμερη κατάληψη των ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη και τέφρας, που εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου, από μέλη του "Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου" του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, από τη ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η ΔΕΗ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και συνεχώς παίρνει νέα μέτρα για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νομού Κοζάνης. Ειδικότερα:

Κατά την τελευταία εξαετία η ΔΕΗ έχει εκτελέσει στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς της έργα συνολικού ύψους 262 εκατ. ευρώ.
Σημαντικού ύψους ποσά δαπανώνται ετησίως για την αποκατάσταση των νέων εδαφών (διαμόρφωση τελικών επιφανειών, δεντροφυτεύσεις, πειραματικές καλλιέργειες κλπ) και για την προστασία του περιβάλλοντος στα Ορυχεία (διαβροχές με βυτία, μόνιμα δίκτυα καταιονισμού, περισυλλογή λαδιών, διαχείριση κάθε είδους αποβλήτων κλπ).
Το Λιγνιτικό Κέντρο συνδράμει τους όμορους Δήμους και την ευρύτερη περιοχή με εξοπλισμό και προσωπικό για την υλοποίηση διάφορων έργων.
Σε αντικατάσταση παλαιών και χαμηλής απόδοσης μονάδων η ΔΕΗ προχωράει στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων που θα ενσωματώνουν την πλέον σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία, η λειτουργία των οποίων θα συμβάλλει στην αισθητή βελτίωση του Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία.

Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων η ΔΕΗ με επιστολή της γνωστοποίησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, τον αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν στο Νομό Κοζάνης κατά την επόμενη τριετία. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 1.385 άτομα.
Ειδικότερα:

425 θέσεις εργασίας καλύπτονται από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό 1/2007, που έχει διενεργήσει η Επιχείρηση για την πρόσληψη 2.035 ατόμων, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.
91 θέσεις εργασίας καλύπτονται από το Διαγωνισμό 2/2007, που επίσης έχει διενεργήσει η ΔΕΗ Α.Ε. για την πρόσληψη 142 ατόμων. Η Επιχείρηση για να επιταχύνει τις διαδικασίες έχει συστήσει ειδική Επιτροπή, η οποία θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής και διαβίβασης των αποτελεσμάτων στο ΑΣΕΠ εντός τριμήνου το αργότερο.
440 θέσεις εργασίας προβλέπεται να προκηρυχθούν εντός του τρέχοντος έτους για να καλύψουν ανάγκες του 2009 για Σταθμούς και Ορυχεία.
429 θέσεις εργασίας, που θα καλύψουν ανάγκες της Επιχείρησης για το έτος 2010, θα προκηρυχθούν στις αρχές του έτους 2009.
Η ΔΕΗ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ΚΑΙ την Ανάπτυξη ΚΑΙ την Κοινωνική Ευημερία ΚΑΙ την Προστασία του Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κοζάνης.

Όμως, πρακτικές οι οποίες είναι τελείως παράνομες, προκαλούν σοβαρή οικονομική βλάβη στην Επιχείρηση και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ευστάθεια του συστήματος της χώρας, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Διερωτάται κανείς αν οι άνθρωποι που ενεργούν κατ' αυτόν τον τρόπο δικαιούνται να διεκδικούν την πρόσληψή τους σε μια επιχείρηση εναντίον της οποίας ήδη από τώρα στρέφονται.

Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα και προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από την Πολιτεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Επιχείρηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και ανοχής αλλά είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τόσο τα νόμιμα συμφέροντά της όσο και αυτά του Κοινωνικού Συνόλου.


Αθήνα, 27 Μαΐου 2008 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top